Gevulde paprika’s met zilvervliesrijst, rulstukjes, tomaat en witte kaas
Lekker vullen met zilvervliesrijst, rulstukjes, tomaat en witte kaas, die gegrilde paprika’s!
Ingrediënten
4 personen
265 g
witte kaasblokjes in kruidenolie
2 zakken
paprikamix
300 g
zilvervliesrijst
250 g
cherrytomaten
200 g
rulstukjes
2 el
Mexicaanse bonenkruiden
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de olie met kruiden op. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el kruidenolie van de kaasblokjes (per 4 personen) en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
Meng de rijst met de kaasblokjes, 3 el kruidenolie van de kaasblokjes (per 4 personen), de tomaat, rulstukjes en bonenkruiden. Breng op smaak met peper. Vul de halve paprika’s met het rijstmengsel en bak ca. 20 min. in de oven.
Gevulde paprika’s met zilvervliesrijst, rulstukjes, tomaat en witte kaas
Lekker vullen met zilvervliesrijst, rulstukjes, tomaat en witte kaas, die gegrilde paprika’s!

hoofdgerecht
null personen
735 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de olie met kruiden op. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el kruidenolie van de kaasblokjes (per 4 personen) en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
Meng de rijst met de kaasblokjes, 3 el kruidenolie van de kaasblokjes (per 4 personen), de tomaat, rulstukjes en bonenkruiden. Breng op smaak met peper. Vul de halve paprika’s met het rijstmengsel en bak ca. 20 min. in de oven.
combinatietip:Lekker met fijngesneden platte peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)265 g witte kaasblokjes in kruidenolie
2 zakken paprikamix
300 g zilvervliesrijst
250 g cherrytomaten
200 g rulstukjes
2 el Mexicaanse bonenkruiden
Dit heb je nodig
bakpapier