bewaar
Gevulde paprika’s met zilvervliesrijst, rulstukjes, tomaat en witte kaas
Gevulde paprika’s met zilvervliesrijst, rulstukjes, tomaat en witte kaas
bewaar

Gevulde paprika’s met zilvervliesrijst, rulstukjes, tomaat en witte kaas

Lekker vullen met zilvervliesrijst, rulstukjes, tomaat en witte kaas, die gegrilde paprika’s!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

265 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

2 zakken

paprikamix

300 g

zilvervliesrijst

250 g

cherrytomaten

200 g

rulstukjes

2 el

Mexicaanse bonenkruiden

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Lekker vullen met zilvervliesrijst, rulstukjes, tomaat en witte kaas, die gegrilde paprika’s!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de olie met kruiden op. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el kruidenolie van de kaasblokjes (per 4 personen) en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.

3

Meng de rijst met de kaasblokjes, 3 el kruidenolie van de kaasblokjes (per 4 personen), de tomaat, rulstukjes en bonenkruiden. Breng op smaak met peper. Vul de halve paprika’s met het rijstmengsel en bak ca. 20 min. in de oven.

combinatietipLekker met fijngesneden platte peterselie.