Snel­le chi­li sin car­ne met gu­a­ca­mo­le, bloem­kool­rijst en ge­gril­de pa­pri­ka

Chili sin carne, daar hebben we sin in!

(3) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Chili sin carne, daar hebben we sin in! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het vega gehakt met de kruiden 4 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.
  2. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd het vruchtvlees in reepjes en de knoflook uit het potje fijn. Snijd de tomaten in dunne partjes. Doe de bonenmix in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Voeg de paprika, knoflook, tomaat, bonen en tomatenblokjes toe aan het vega gehakt en verwarm 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
  4. Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 3 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en schep de chili ernaast. Vouw de gordita’s in drieën en steek ertussen. Verdeel de guacamole erover en serveer.

combinatietip:

Lekker met limoen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in

Snelle chili sin carne met guacamole, bloemkoolrijst en gegrilde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le chi­li sin car­ne met gu­a­ca­mo­le, bloem­kool­rijst en ge­gril­de pa­pri­ka

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 290 g RUIG gehakt
  • 2 el Mexicaanse bonenkruiden

Verhit de olie in een hapjespan en bak het vega gehakt met de kruiden 4 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.

2
2
  • 295 g gegrilde paprika

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd het vruchtvlees in reepjes en de knoflook uit het potje fijn.

3
3
  • 5 Nederlandse trostomaten
  • 600 g bonenmix met mais in blik

Snijd de tomaten in dunne partjes. Doe de bonenmix in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 400 g AH Biologisch tomatenblokjes in blik

Voeg de paprika, knoflook, tomaat, bonen en tomatenblokjes toe aan het vega gehakt en verwarm 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.

5
5
  • 8 gordita's

Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 g bloemkoolrijst

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 3 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en schep de chili ernaast. Vouw de gordita’s in drieën en steek ertussen.

8
8
  • 200 g koelverse guacamole

Verdeel de guacamole erover en serveer.

combinatietip:

Lekker met limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.