Carpaccio-roosjes met parmezaancrème

Deze carpaccio is met zijn zachte toef parmezaancrème een bijzondere variatie op de klassieker.

535 kcal

20 min. bereiden

4.6/5

(62)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 246 gram AH Excellent greenfields carpaccio met truffelmayonaise

    AH Excellent greenfields carpaccio met truffelmayonaise

  • 80 gram pijnboompitten

    pijnboompitten

  • 50 gram Parmigiano Reggiano-poeder

    Parmigiano Reggiano-poeder

  • 80 ml extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 150 gram mascarpone

    mascarpone

  • 30 gram rucola

    rucola

  • 10 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel water

    water

  • 3 eetlepel balsamicoazijn

    balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • staafmixer met beker


2020 nr. 10 - Bijzondere Kerst

december 2024 - december 2024

Aan de slag

  1. Voeg het zakje pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio toe aan de pijnboompitten uit het bakje. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. al omscheppend goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng 2⁄3 van de Parmigiano Reggiano met peper, ⅛ van de olijfolie en eventueel zout door de mascarpone.

  2. Doe de rucola, het basilicum, de knoflook en de pijnboompitten in de hoge beker. Voeg daarbij de rest van de Parmigiano Reggiano, versgemalen peper en ⅜ van de olijfolie toe en mix met een staafmixer tot een pesto. Voeg eventueel het water toe om het iets gladder te maken. Klop de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn tot een dressing, breng op smaak met peper.

  3. Schep met 2 lepels een quenelle van de Parmezaanse-kaascrème op het midden van het bord. Verdeel de carpaccio er in mooie roosjes omheen. Bestrooi de kaascrème met de rest van de pijnboompitten. Druppel eerst de rucolapesto en dan de balsamicodressing eromheen. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en de Parmezaanse kaas uit het zakje. De dressing uit de verpakking gebruik je niet.

  • dieettipLiever een vega versie? Ga voor koolrabicarpaccio met bloodymarydressing!

Wat vond je van dit recept?

Carpaccio-roosjes met parmezaancrème

Deze carpaccio is met zijn zachte toef parmezaancrème een bijzondere variatie op de klassieker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig