bewaar
Mexicaanse lunchbowl met kidneybonen, spinazie & gebakken ei
Mexicaanse lunchbowl met kidneybonen, spinazie & gebakken ei
bewaar

Mexicaanse lunchbowl met kidneybonen, spinazie & gebakken ei

Neem deze Mexicaanse lunchbowl mee naar werk en maak je collega's jaloers.

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kidneybonen in blik

2 tenen

knoflook

3 el

zonnebloemolie

3 tl

paprikapoeder

6

tomaten

400 g

verse spinazie

4

witte scharreleieren

Dit heb je nodig

  • koekenpan

  • hapjespan

Neem deze Mexicaanse lunchbowl mee naar werk en maak je collega's jaloers.

Aan de slag

1

Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de bonen met de knoflook en ⅔ van de paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Voeg toe aan de bonen en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Voeg toe aan de bonen en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Neem de bonen uit de pan en verdeel over diepe kommen. Veeg de pan schoon. Verhit de rest van de olie en bak spiegeleieren.

3

Bestrooi de eieren met de rest van de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Verdeel de spinazie en eieren over de bonen.

combinatietipLekker met volkorentoast (Let op, hierdoor is het recept niet meer glutenvrij).