Vegetarische roti met rulstukjes en bonen
Handig: kant en klare rotivellen, zo hoef je alleen nog maar de vulling te maken voor deze vegetarische versie.
Ingrediënten
4 personen
500 g
stoomaardappelmix
2 el
arachideolie
400 g
vegetarische basis rulstukjes
2 el
tomatenpuree
2 el
nandan masala
300 ml
water
4
middelgrote eieren
800 g
snijbonen
4
Surinaamse rotivellen
Aan de slag
Snijd de aardappelen in kwarten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, bak de rulstukjes 3 min. op hoog vuur en neem uit de pan.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en fruit de tomatenpuree en nandan masala 2 min. op middelhoog vuur.Voeg de aardappelen en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. stoven. Voeg de laatste 2 min. de rulstukjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd de steelaanzet van de snijbonen, halveer in de breedte en snijd vervolgens in dunne repen. Kook de bonen in 5 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Verwarm ondertussen de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gestoofde aardappelen met de rulstukjes, snijbonen en eieren over de rotivellen en serveer.
Vegetarische roti met rulstukjes en bonen
Handig: kant en klare rotivellen, zo hoef je alleen nog maar de vulling te maken voor deze vegetarische versie.

hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in kwarten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, bak de rulstukjes 3 min. op hoog vuur en neem uit de pan.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en fruit de tomatenpuree en nandan masala 2 min. op middelhoog vuur.Voeg de aardappelen en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. stoven. Voeg de laatste 2 min. de rulstukjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd de steelaanzet van de snijbonen, halveer in de breedte en snijd vervolgens in dunne repen. Kook de bonen in 5 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Verwarm ondertussen de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gestoofde aardappelen met de rulstukjes, snijbonen en eieren over de rotivellen en serveer.
achtergrondinfo:Het van oorsprong Indiase gerecht werd door de Hindoestanen mee naar Suriname genomen toen zij daar eind 19de eeuw als contractarbeiders op de plantages gingen werken. Officieel eet je roti met je handen. Scheur steeds een stukje van de ‘rotiplaat’ af en pak daarmee wat van de verschillende soorten groenten en eventueel vlees of kip. Zo raakt je hand alleen de roti zelf en niet het groente- en/of vleesmengsel.
bereidingstip:Wil je zelf de roti maken? Bekijk dan dit recept voor <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195219>rotiplaat</a>.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g stoomaardappelmix
2 el arachideolie
400 g vegetarische basis rulstukjes
2 el tomatenpuree
2 el nandan masala
300 ml water
4 middelgrote eieren
800 g snijbonen
4 Surinaamse rotivellen