bewaar
Jackfruit-curry met 'roti'
Jackfruit-curry met 'roti'
bewaar

Jackfruit-curry met 'roti'

Jackfruit leent zich uitstekend voor een curry. Ook handig: de roti is al klaar.

35 min. bereiden
15 min. wachten
pittig
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

1

verse rode peper

550 g

Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

2 el

zonnebloemolie

1½ el

curry madras specerijenmelange

70 g

tomatenpuree

500 g

voorgekookte krieltjes

1

groentebouillontablet

400 ml

heet water

200 g

verse sperziebonen

400 g

bloemkool

4

witte scharreleieren

2

Surinaamse rotivellen

Dit heb je nodig

  • zeef

Jackfruit leent zich uitstekend voor een curry. Ook handig: de roti is al klaar.

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Spoel het jackfruit af in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Trek de grotere stukken jackfruit iets uit elkaar.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, rode peper, curry madras, tomatenpuree en een snuf zout 2 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg de krieltjes en het jackfruit toe en bak 3 min. mee. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng al roerend aan de kook. Stoof de curry met de deksel op de pan op laag vuur in 30 min. gaar, schep regelmatig om.

4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de bonen. Verdeel de bloemkool in roosjes van ca. 3 cm. Voeg de bloemkool en sperziebonen na 10 min. toe aan de stoof. Proef na 15 min. hoe pittig de curry is en verwijder eventueel de peper.

5

Kook ondertussen de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de jackfruit-aardappelcurry met de eieren en rotivellen.