Ita­li­aan­se scho­tel met ma­kreel, pom­poen & black ey­ed beans

In no time staat deze bonenschotel met de bijzondere smaak van rapini en makreel bij je op tafel!

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht In no time staat deze bonenschotel met de bijzondere smaak van rapini en makreel bij je op tafel! 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tenen knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in de grote hapjespan en bak de tomaten en knoflook 5 min. op laag vuur.
  2. Laat ondertussen de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Voeg de roerbakgroente, bonen en tijm toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
  3. Verdeel over diepe borden. Verwijder het vel van de makreel en verdeel in stukken erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 2 2020

Italiaanse schotel met makreel, pompoen & black eyed beans

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se scho­tel met ma­kreel, pom­poen & black ey­ed beans

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten

Snijd de tenen knoflook fijn en de tomaten in blokjes.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in de grote hapjespan en bak de tomaten en knoflook 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 800 g black eyed bonen

Laat ondertussen de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud stromend water.

4
4
  • 800 g Italiaanse roerbak rapini pompoen kastanjechampignons
  • 2 g gedroogde tijm

Voeg de roerbakgroente, bonen en tijm toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 165 g gerookte makreelfilet

Verdeel over diepe borden. Verwijder het vel van de makreel en verdeel in stukken erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.