Italiaanse schotel met makreel, pompoen & black eyed beans
In no time staat deze bonenschotel met de bijzondere smaak van rapini en makreel bij je op tafel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 4 tomaten
- 2 el milde olijfolie
- 800 g black eyed bonen
- 800 g Italiaanse roerbak rapini pompoen kastanjechampignons
- 2 g gedroogde tijm
- 165 g gerookte makreelfilet
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tenen knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in de grote hapjespan en bak de tomaten en knoflook 5 min. op laag vuur.
- Laat ondertussen de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Voeg de roerbakgroente, bonen en tijm toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
- Verdeel over diepe borden. Verwijder het vel van de makreel en verdeel in stukken erover.
Tip:
Dit is een Allerhande Box recept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 400 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Italiaanse schotel met makreel, pompoen & black eyed beans
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse schotel met makreel, pompoen & black eyed beans
- 2 tenen knoflook
- 4 tomaten
Snijd de tenen knoflook fijn en de tomaten in blokjes.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in de grote hapjespan en bak de tomaten en knoflook 5 min. op laag vuur.
- 800 g black eyed bonen
Laat ondertussen de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud stromend water.
- 800 g Italiaanse roerbak rapini pompoen kastanjechampignons
- 2 g gedroogde tijm
Voeg de roerbakgroente, bonen en tijm toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
- 165 g gerookte makreelfilet
Verdeel over diepe borden. Verwijder het vel van de makreel en verdeel in stukken erover.