bewaar
Groentechips met pittige cottagecheesedip
Groentechips met pittige cottagecheesedip
bewaar

Groentechips met pittige cottagecheesedip

Ze zien er leuker uit dan chips uit een zakje, deze vrolijke zelfgemaakte chippies.

20 min. bereiden
1 uur oventijd
redelijk pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

zoete aardappel

1

rauwe rode biet

1

pastinaak

1½ el

milde olijfolie

1 tl

versgemalen peper

200 g

cottagecheese

1 el

sriracha

Dit heb je nodig

  • mandoline of kaasschaaf

  • bakplaten

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

Ze zien er leuker uit dan chips uit een zakje, deze vrolijke zelfgemaakte chippies.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 140 °C. Schil de zoete aardappel en biet en schrap de pastinaak. Snijd alle groenten in zo dun mogelijke plakjes met een kaasschaaf, dunschiller, blokrasp of mandoline.

2

Meng de zoete aardappel en pastinaak met 1 el olie en ⅔ van de peper. Meng de biet met de rest van de olie en peper. Verdeel de groente over de met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat de plakjes elkaar zo min mogelijk overlappen. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Bak ca. 1 uur in het midden van de oven, draai de plakjes halverwege om. Doe de cottagecheese en de sriracha in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dip. Serveer bij de chips.

tip

bewaartipJe kunt de goed afgekoelde chips in een afgesloten bakje circa 3 dagen bewaren op een droge plek.

bereidingstipKun je geen rauwe biet vinden? Gebruik voor dit gerecht dan gewoon iets meer zoete aardappel of pastinaak.

Groentechips met pittige cottagecheesedip

Instructievideo - 00:33 min.