Kom­kom­mer met ho­me­ma­de bos­ui-spread en rau­we ham

Verantwoord komkommerhapje om tussendoor te snacken of om bij de borrel op te peuzelen.

(1) waardeer
borrelhapje Verantwoord komkommerhapje om tussendoor te snacken of om bij de borrel op te peuzelen. 22 stuks
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schep de hele bosui en ongepelde knoflook om met de olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de bosui en knoflook in 5-6 min. goed bruin. Keer halverwege en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes van 1 cm. Snijd de gegrilde bosui zo fijn mogelijk Verwijder de schil van de knoflook en snijd fijn. Meng de bosui en knoflook door de cottage cheese. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de bosui-spread over de komkommerplakjes. Scheur de rauwe ham in kleinere stukken en verdeel in plukjes over de spread.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 25 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
Tags
Ook te zien in
juni/juli 2019

Komkommer met homemade bosui-spread en rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer met ho­me­ma­de bos­ui-spread en rau­we ham

1
1
  • 3 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el traditionele olijfolie

Schep de hele bosui en ongepelde knoflook om met de olie. Bestrooi met peper en zout.

2
2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de bosui en knoflook in 5-6 min. goed bruin. Keer halverwege en laat afkoelen.

3
3
  • 1 komkommer

Snijd ondertussen de komkommer in plakjes van 1 cm. Snijd de gegrilde bosui zo fijn mogelijk

4
4
  • 200 g cottagecheese

Verwijder de schil van de knoflook en snijd fijn. Meng de bosui en knoflook door de cottage cheese. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 80 g rauwe ham

Verdeel de bosui-spread over de komkommerplakjes. Scheur de rauwe ham in kleinere stukken en verdeel in plukjes over de spread.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.