Lasagne bolognese met bechamelsaus
Lasagne invriezen? Ja hoor! Tip: vries 'm in porties in, dan kun je er meerdere dagen van genieten.
Ingrediënten
6 personen
2
middelgrote uien
1 teen
knoflook
150 g
bleekselderij
100 g
wortelen
2 el
milde olijfolie
125 g
spekreepjes
500 g
half-om-halfgehakt
70 g
tomatenpuree
700 ml
volle melk
690 g
passata di pomodoro fijn gekruid
50 g
ongezouten roomboter
60 g
tarwebloem
150 g
Parmigiano Reggiano
250 g
verse lasagne all’uovo
Dit heb je nodig
ovenschaal (34 x 23 cm, ingevet)
rasp
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, groente en spekreepjes 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg 200 ml melk toe (per 4 personen) en laat al roerend op hoog vuur bijna helemaal inkoken, dit duurt ca. 5 min.
Voeg de passata toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de Parmezaanse kaas. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, bechamelsaus en geraspte kaas. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en wat geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven.
Lasagne bolognese met bechamelsaus
Lasagne invriezen? Ja hoor! Tip: vries 'm in porties in, dan kun je er meerdere dagen van genieten.

hoofdgerecht
6 personen
755 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, groente en spekreepjes 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg 200 ml melk toe (per 4 personen) en laat al roerend op hoog vuur bijna helemaal inkoken, dit duurt ca. 5 min.
Voeg de passata toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de Parmezaanse kaas. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, bechamelsaus en geraspte kaas. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en wat geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven.
vegatip:maak ook eens deze <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R882590>paddenstoelenlasagne</a> of <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197450>vegetarische lasagne met prei en mozzarella</a> .
bewaartip:Lasagne invriezen? Laat de lasagne helemaal afkoelen. Dek de schaal dan goed af met vershoudfolie en zet in de vriezer. Nog handiger: je kunt hem ook in porties snijden en per portie invriezen. De lasagne is 3 maanden houdbaar. Haal de lasagne de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron. Warm de lasagne 3-4 min. op in de magnetron of afgedekt met aluminiumfolie in de oven (ca. 20 min. op 180 °C).
vegatip:Bekijk ook <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194911/vega-lasagne-bolognese>dit recept</a>
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)2 middelgrote uien
1 teen knoflook
150 g bleekselderij
100 g wortelen
2 el milde olijfolie
125 g spekreepjes
500 g half-om-halfgehakt
70 g tomatenpuree
700 ml volle melk
690 g passata di pomodoro fijn gekruid
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
150 g Parmigiano Reggiano
250 g verse lasagne all’uovo
Dit heb je nodig
ovenschaal (34 x 23 cm, ingevet)
rasp