bewaar
Lasagne met gruyere en bechamelsaus
Lasagne met gruyere en bechamelsaus
bewaar

Lasagne met gruyere en bechamelsaus

35 min. bereiden
40 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

300 g

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

2 el

milde olijfolie

125 g

spekreepjes

400 g

half-om-halfgehakt

70 g

tomatenpuree

1 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

700 ml

volle melk

690

passata di pomodoro

50 g

ongezouten roomboter

60 g

tarwebloem

700 ml

volle melk

2

tomaten

150 g

gruyère

250 g

verse lasagne all’uovo

Aan de slag

1

Snipper de ui en schil de winterpeen. Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, winterpeen, bleekselderij en spekreepjes 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak 2 min. mee. Voeg 200 ml melk toe en laat al roerend op laag vuur bijna helemaal inkoken.

2

Voeg de passata toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend 500 ml melk in gedeeltes toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in plakjes en rasp de kaas. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, bechamelsaus en geraspte kaas. Herhaal 2-3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus, de plakjes tomaat en wat geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven.

Lasagne met gruyere en bechamelsaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig