Ge­roos­ter­de me­di­ter­ra­ne au­ber­gi­ne met fe­ta & cous­cous

Vegamaaltje voor 2. Ideaal voor een dagje zonder vlees.

(1) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Vegamaaltje voor 2. Ideaal voor een dagje zonder vlees. 2 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakkwastje
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.
  2. Meng ⅓ van de olie met de helft van de mediterrane kruiden en eventueel zout. Bestrijk het vruchtvlees van de aubergine met het bakkwastje met de kruidenolie. Leg de aubergine met de snijkant naar boven op een helft van een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Besprenkel de romaatjes aan de tak met ⅓ van de olie en leg de laatste 15 min. bij de aubergine in de oven.
  3. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de feta in blokjes van een ½ cm. Doe de yoghurt in een kom en roer de harissa er kort door, zodat je een mooie swirl krijgt.
  5. Meng de couscous met de feta, de rest van de olie en de rest van de mediterrane kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de couscous met de aubergine, romaatjes en harissayoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 50 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 45-46

Geroosterde mediterrane aubergine met feta & couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de me­di­ter­ra­ne au­ber­gi­ne met fe­ta & cous­cous

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 aubergine

Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 el Euroma mediterrane ovengroenten kruiden

Meng de olie met de mediterrane kruiden en eventueel zout. Bestrijk het vruchtvlees van de aubergine met het bakkwastje met de kruidenolie.

4
4

Leg de aubergine met de snijkant naar boven op een helft van een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

5
5
  • 250 g romaatjes
  • 1 el milde olijfolie

Besprenkel de romaatjes aan de tak met de olie en leg de laatste 15 min. bij de aubergine in de oven.

6
6
  • 100 g couscous

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 75 g AH Biologische feta 50+
  • 150 g Turkse yoghurt
  • 1 tl harissa

Snijd de feta in blokjes van een ½ cm. Doe de yoghurt in een kom en roer de harissa er kort door, zodat je een mooie swirl krijgt.

8
8
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 el Euroma mediterrane ovengroenten kruiden

Meng de couscous met de feta, de rest van de olie en de rest van de mediterrane kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Serveer de couscous met de aubergine, romaatjes en harissayoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.