Pas­ta­sa­la­de op een stok­je

Pastasalade wordt borrelhapje: met mozzarella, een tomaatje en parmaham op een prikker. Ook makkelijk als hapje voor de picknick.

(7) waardeer
bijgerecht Pastasalade wordt borrelhapje: met mozzarella, een tomaatje en parmaham op een prikker. Ook makkelijk als hapje voor de picknick. 12 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

12 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 houten satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum, laat de mozzarella uitlekken en halveer de parmaham in de breedte.
  2. Rijg telkens in willekeurige volgorde 3 farfalles, 2 tomaten van dezelfde kleur, 2 blaadjes basilicum, 1 bolletje mozzarella en een ½ plakje parmaham aan een stokje. Maak zo ook de rest van de stokjes. Serveer met de sauzen.

serveertip:

Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.

video

Pas­ta­sa­la­de op een stok­je met 2 soor­ten dips

leuk-snel - 00:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 117 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 266 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade op een stokje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de op een stok­je

1
1
  • 100 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2
2
  • 15 g verse basilicum
  • 150 g mini mozzarella's
  • 75 g parmaham

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum, laat de mozzarella uitlekken en halveer de parmaham in de breedte.

3
3
  • 250 g gekleurde snoeptomaatjes

Rijg telkens in willekeurige volgorde 3 farfalles, 2 tomaten van dezelfde kleur, 2 blaadjes basilicum, 1 bolletje mozzarella en een ½ plakje parmaham aan een stokje. Maak zo ook de rest van de stokjes.

4
4
  • 110 g pestomayonaise
  • 125 g zongedroogde tomatentapenade

Serveer met de sauzen.

serveertip:

Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.