bewaar
Pastasalade op een stokje
Pastasalade op een stokje
bewaar

Pastasalade op een stokje

Pastasalade wordt borrelhapje: met mozzarella, een tomaatje en parmaham op een prikker. Ook makkelijk als hapje voor de picknick.

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

12 personen

100 g

farfalle

15 g

verse basilicum

150 g

mini mozzarella

75 g

parmaham

250 g

gekleurde snoeptomaatjes

110 g

pestomayonaise

125 g

zongedroogde tomatentapenade

Dit heb je nodig

  • houten satéprikkers

Pastasalade wordt borrelhapje: met mozzarella, een tomaatje en parmaham op een prikker. Ook makkelijk als hapje voor de picknick.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum, laat de mozzarella uitlekken en halveer de parmaham in de breedte.

2

Rijg telkens in willekeurige volgorde 3 farfalles, 2 tomaten van dezelfde kleur, 2 blaadjes basilicum, 1 bolletje mozzarella en een ½ plakje parmaham aan een stokje. Maak zo ook de rest van de stokjes. Serveer met de sauzen.

serveertipPrik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.

Pastasalade op een stokje met 2 soorten dips

Instructievideo - 00:19 min.