Caesarsalad op een stokje
Caesarsalad meets borrel: geserveerd als one bite hapje

Advertentie
Ingrediënten
- 1½ el traditionele olijfolie
- 170 g Franse scharrelkipfilet
- ½ teen knoflook
- 1 afbakciabattina
- 6 scharrel hennen-eitjes
- 1 krop babyromainesla
- 75 ml verse sladressing caesar
Keukenspullen
- bakpapier
- 12 tapasprikkers
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180° C. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar. Keer halverwege.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm en schep samen met de knoflook en de rest van de olie om in een kom. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven tot croutons. Schep halverwege om. Kook ondertussen de eieren in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze.
- Snijd de babyromaine in kwarten en snijd deze in de breedte in 3 gelijke stukken. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Rijg een partje sla, een blokje kip, een crouton en een half eitje aan een prikker en maak zo ook de rest van de prikkers. Serveer met de caesardressing.

Caesarsalad op een stokje
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 105 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 120 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Caesarsalad op een stokje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Caesarsalad op een stokje
Verwarm de oven voor op 180° C.
- ½ el traditionele olijfolie
- 170 g Franse scharrelkipfilet
Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar. Keer halverwege.
- ½ teen knoflook
- 1 afbakciabattina
- 1 el traditionele olijfolie
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm en schep samen met de knoflook en de rest van de olie om in een kom.
Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven tot croutons. Schep halverwege om.
- 6 scharrel hennen-eitjes
Kook ondertussen de eieren in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze.
- 1 krop babyromainesla
Snijd de babyromaine in kwarten en snijd deze in de breedte in 3 gelijke stukken.
Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Rijg een partje sla, een blokje kip, een crouton en een half eitje aan een prikker en maak zo ook de rest van de prikkers.