Cae­sar­sa­lad op een stok­je

Caesarsalad meets borrel: geserveerd als one bite hapje

  • borrelhapje
  • 12 personen
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(2) waardeer
borrelhapje Caesarsalad meets borrel: geserveerd als one bite hapje 12 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 12 tapasprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm en schep samen met de knoflook en de rest van de olie om in een kom. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven tot croutons. Schep halverwege om. Kook ondertussen de eieren in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze.
  3. Snijd de babyromaine in kwarten en snijd deze in de breedte in 3 gelijke stukken. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Rijg een partje sla, een blokje kip, een crouton en een half eitje aan een prikker en maak zo ook de rest van de prikkers. Serveer met de caesardressing.
video

Cae­sar­sa­lad op een stok­je

leuk-snel - 00:24 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Caesarsalad op een stokje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cae­sar­sa­lad op een stok­je

1
1

Verwarm de oven voor op 180° C.

2
2
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 170 g Franse scharrelkipfilet

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar. Keer halverwege.

3
3
  • ½ teen knoflook
  • 1 afbakciabattina
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm en schep samen met de knoflook en de rest van de olie om in een kom.

4
4

Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven tot croutons. Schep halverwege om.

5
5
  • 6 scharrel hennen-eitjes

Kook ondertussen de eieren in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze.

6
6
  • 1 krop babyromainesla

Snijd de babyromaine in kwarten en snijd deze in de breedte in 3 gelijke stukken.

7
7

Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Rijg een partje sla, een blokje kip, een crouton en een half eitje aan een prikker en maak zo ook de rest van de prikkers.

8
8
  • 75 ml verse sladressing caesar

Serveer met de caesardressing.

Caesarsalad op een stokje

Instructievideo

00:24 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.