Spek-kaaspan­nen­koe­ken op een stok­je

Wat er beter is dan een pannenkoek met spek, stroop en kaas? Nou, een pannenkoek met spek, stroop en kaas op een stokje!

(2) waardeer
hollands tussendoortje Wat er beter is dan een pannenkoek met spek, stroop en kaas? Nou, een pannenkoek met spek, stroop en kaas op een stokje! 16 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpan (Ø 20 cm)
  • 16 tapasprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de pannenkoekmix met de eieren en de melk tot een glad beslag. Halveer de plakken kaas. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin het spek krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  2. Verhit steeds een ½ tl zonnebloemolie in de koekenpan en schep hierin ⅛ deel van het beslag. Leg er 2 plakjes spek op en keer om als de onderkant van de pannenkoek bruin is. Bak de andere kant bruin en keer weer om. Leg er een halve plak kaas op, zet het vuur laag en laat 1 min. smelten. Haal de pannenkoek uit de pan, laat even afkoelen en rol hem zo strak mogelijk op.
  3. Herhaal met de rest van de olie, beslag, spek en kaas. Snijd de slordige zijkantjes eraf. Snijd alle opgerolde pannenkoeken in 6 stukken en rijg steeds 3 stukken aan een tapasprikker. Besprenkel met de stroop.

Tip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Spek-kaaspan­nen­koe­ken op een stok­je

leuk & snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Spek-kaaspannenkoeken op een stokje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spek-kaaspan­nen­koe­ken op een stok­je

1
1
  • 200 g pannenkoekmix
  • 2 middelgrote eieren
  • 400 ml halfvolle melk
  • 4 plakken Zaanlander jong belegen 48+ kaas

Klop de pannenkoekmix met de eieren en de melk tot een glad beslag. Halveer de plakken kaas.

2
2
  • 16 plakjes ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin het spek krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

3
3
  • ½ tl zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en schep hierin 1/8 deel van het beslag.

4
4

Leg er 2 plakjes spek op en keer om als de onderkant van de pannenkoek bruin is. Bak de andere kant bruin en keer weer om.

5
5

Leg er een halve plak kaas op, zet het vuur laag en laat 1 min. smelten. Haal de pannenkoek uit de pan, laat even afkoelen, en rol hem zo strak mogelijk op.

6
6
  • 3½ tl zonnebloemolie

Herhaal met de rest van de olie, beslag, spek en kaas. Snijd de slordige zijkantjes eraf.

7
7
  • 2 el schenkstroop

Snijd elke opgerolde pannenkoeken in 6 stukken en rijg steeds 3 stukken aan een tapasprikker. Besprenkel met de stroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.