bewaar
Spek-kaaspannenkoeken op een stokje
Spek-kaaspannenkoeken op een stokje
bewaar

Spek-kaaspannenkoeken op een stokje

Wat er beter is dan een pannenkoek met spek, stroop en kaas? Nou, een pannenkoek met spek, stroop en kaas op een stokje!

30 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

200 g

pannenkoekmix

2

middelgrote eieren

400 ml

halfvolle melk

4 plakken

Zaanlander jong belegen 48+ kaas

16 plakjes

ontbijtspek

4 tl

zonnebloemolie

2 el

schenkstroop

Dit heb je nodig

  • koekenpan (Ø 20 cm)

  • tapasprikkers

Wat er beter is dan een pannenkoek met spek, stroop en kaas? Nou, een pannenkoek met spek, stroop en kaas op een stokje!

Aan de slag

1

Klop de pannenkoekmix met de eieren en de melk tot een glad beslag. Halveer de plakken kaas. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin het spek krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

2

Verhit steeds een ½ tl zonnebloemolie in de koekenpan en schep hierin ⅛ deel van het beslag. Leg er 2 plakjes spek op en keer om als de onderkant van de pannenkoek bruin is. Bak de andere kant bruin en keer weer om. Leg er een halve plak kaas op, zet het vuur laag en laat 1 min. smelten. Haal de pannenkoek uit de pan, laat even afkoelen en rol hem zo strak mogelijk op.

3

Herhaal met de rest van de olie, beslag, spek en kaas. Snijd de slordige zijkantjes eraf. Snijd alle opgerolde pannenkoeken in 6 stukken en rijg steeds 3 stukken aan een tapasprikker. Besprenkel met de stroop.

tip

algemeenJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.