Spek-kaaspan­nen­koe­ken op een stok­je

Wat is er beter dan een pannenkoek met spek en stroop? Een pannenkoek met spek en stroop op een stokje!

(2) waardeer
hollands tussendoortje Wat is er beter dan een pannenkoek met spek en stroop? Een pannenkoek met spek en stroop op een stokje! 16 stuks
5 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpan (Ø 20 cm)
  • 16 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng met een garde de pannenkoekmix met de eieren en de melk tot een glad beslag. Halveer de plakken kaas. Verhit een koekenpan en bak hierin het spek in gedeeltes krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  2. Verhit 1/8 van de zonnebloemolie in de koekenpan en schep hierin 1/8 deel van het beslag. Leg 2 plakjes spek op het beslag en keer als de onderkant bruin is de pannenkoek om. Bak de andere kant bruin en keer weer om. Leg er een halve plak kaas op, zet het vuur laag en laat ca. 1 min. smelten. Haal de pannenkoek uit de pan en rol hem zo strak en netjes mogelijk op. Herhaal met de rest van de olie, beslag, spek en kaas. Snijd de slordige zijkantjes eraf.
  3. Snijd alle opgerolde pannenkoeken in 6 stukjes en rijg 3 stukjes aan een tapasprikker. Besprenkel met de stroop.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
april 2018

Spek-kaaspannenkoeken op een stokje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spek-kaaspan­nen­koe­ken op een stok­je

1
1
  • 200 g pannenkoekmix
  • 2 middelgrote eieren
  • 400 ml halfvolle melk
  • 4 plakken Zaanlander jong belegen 48+ kaas

Meng met een garde de pannenkoekmix met de eieren en de melk tot een glad beslag. Halveer de plakken kaas.

2
2
  • 16 plakjes ontbijtspek

Verhit een koekenpan en bak hierin het spek in gedeeltes krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

3
3
  • ½ tl zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en schep hierin 1/8 deel van het beslag.

4
4

Leg 2 plakjes spek op het beslag en keer als de onderkant bruin is de pannenkoek om. Bak de andere kant bruin en keer weer om.

5
5

Leg er een halve plak kaas op, zet het vuur laag en laat ca. 1 min. smelten. Haal de pannenkoek uit de pan en rol hem zo strak en netjes mogelijk op.

6
6
  • 3½ tl zonnebloemolie

Herhaal met de rest van de olie, beslag, spek en kaas. Snijd de slordige zijkantjes eraf.

7
7
  • 2 el schenkstroop

Snijd alle opgerolde pannenkoeken in 6 stukjes en rijg 3 stukjes aan een tapasprikker. Besprenkel met de stroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.