bewaar
Kaiserschmarrn op een stokje
Kaiserschmarrn op een stokje
bewaar

Kaiserschmarrn op een stokje

Jodelahiti! Waan je in Oostenrijk met zelfgemaakte kaiserschmarnn op 'n stokje. Guten Appetit!

30 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

24 porties

4

middelgrote eieren

50 g

kristalsuiker

100

tarwebloem

100

volle melk

40 g

ongezouten roomboter

100 g

kersenjam

24

kersen in pot

5 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • koekenpannen met antiaanbaklaag Ø 24 cm

  • tapasprikkers

Jodelahiti! Waan je in Oostenrijk met zelfgemaakte kaiserschmarnn op 'n stokje. Guten Appetit!

Aan de slag

1

Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.

2

Verhit de boter in de koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel met de spatel elke kwart in 6 kleinere stukjes. Bak nog 3 min.

3

Neem twee stukjes kaiserschmarrn van gelijke grootte. Verdeel over 1 stukje wat kersenjam en druk de stukjes op elkaar als ‘sandwich’. Herhaal met alle stukjes kaiserschmarrn. Rijg aan elke prikker 1 kaiserschmarrn-‘sandwich’ en 1 kers. Verdeel de prikkers over een groot bord en bestuif met de poedersuiker.

Kaiserschmarrn op een stokje

Instructievideo - 00:42 min.