bewaar
Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn
bewaar

Kaiserschmarrn

Heerlijke, luchtige variatie op de Hollandse pannenkoek.

25 min. bereiden
120waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

50 g

kristalsuiker

100 g

tarwebloem

100 ml

volle melk

40 g

ongezouten roomboter

2 g

poedersuiker

100 g

kersenjam in pot

Dit heb je nodig

  • mixer

Heerlijke, luchtige variatie op de Hollandse pannenkoek.

Aan de slag

1

Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.

2

Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.

3

Bestuif de kaiserschmarrn met de poedersuiker en serveer met de jam.

tip

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.