Ro­mi­ge cour­get­te­qui­che met Pa­tu­rain

Heerlijke hartige taart met kruidenroomkaas en rauwe ham. Proef de Provence!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(9) waardeer
hoofdgerecht Heerlijke hartige taart met kruidenroomkaas en rauwe ham. Proef de Provence! 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten. Halveer de romaatjes.
  2. Snijd de selderij fijn. Klop de eieren los en meng met de selderij en Paturain Cuisine. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de plakken rauwe ham in reepjes.
  3. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Meng de courgettelinten en ham door het eimengsel en verdeel over het bladerdeeg. Verdeel de romaatjes erover met de snijkant naar boven.
  4. Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Romige courgettequiche met Paturain

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge cour­get­te­qui­che met Pa­tu­rain

1
1
  • 2 courgettes
  • 250 g romaatjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten. Halveer de romaatjes.

2
2
  • 10 g verse selderij
  • 4 middelgrote eieren
  • 185 g Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden

Snijd de selderij fijn. Klop de eieren los en meng met de selderij en Paturain Cuisine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 100 g coburgerham

Snijd de plakken rauwe ham in reepjes.

4
4
  • 270 g vers bladerdeeg

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Meng de courgettelinten en ham door het eimengsel en verdeel over het bladerdeeg.

5
5

Verdeel de romaatjes erover met de snijkant naar boven.

6
6

Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.