Romige risotto met parmezaan & tuinkers

Bij de risotto gaan knoflook, rozemarijn en wortel. Extra romig wordt het gerecht door de Parmezaanse kaas en boter.

635 kcal

35 min. bereiden

4.4/5

(31)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • pan met dikke bodem


Allerhande Box Week 39 2019 - Allerhande Box Week 39 2019

Allerhande Box Week 11 2019 - Allerhande Box Week 11 2019

Aan de slag

  1. Breng een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de winterpenen, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van een ½ cm.

  2. Verhit de helft van de boter in de pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui en peen toe en fruit 3 min. Doe de knoflook en rozemarijn erbij en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Zet het vuur laag. Schenk er steeds een scheut bouillon bij en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

  3. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

  4. Neem, als de risotto beetgaar is, de pan van het vuur. Voeg de rest van de boter en de kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over diepe borden en leg op ieder bord een ei. Garneer met de pittenmix en tuinkers.

  • algemeenDit is een Allerhande Box-recept.

Wat vond je van dit recept?

Romige risotto met parmezaan & tuinkers

Bij de risotto gaan knoflook, rozemarijn en wortel. Extra romig wordt het gerecht door de Parmezaanse kaas en boter.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig