Romige polenta met Italiaanse groenten en een eitje
Polenta is snel en romig en past ontzettend goed bij Italiaanse smaken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 80 g ongezouten roomboter
- 800 g Italiaanse roerbakgroente (bijv. Italiaans)
- 4 middelgrote eieren
- 1 liter kraanwater
- 1 groentebouillontablet
- 250 g polenta
- 80 g Parmigiano Reggiano
- 1 bakje tuinkers
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een hapjespan en bak de knoflook en groente 5 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze.
- Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Rasp ondertussen de kaas. Zet het vuur uit. Voeg de rest van de boter samen met de kaas toe en roer tot beide helemaal door de polenta zijn opgenomen.
- Verdeel de polenta over diepe borden en leg de groente en eieren erop. Bestrooi met de tuinkers en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 720 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Romige polenta met Italiaanse groenten en een eitje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige polenta met Italiaanse groenten en een eitje
- 2 tenen knoflook
- 30 g ongezouten roomboter
- 800 g Italiaanse roerbakgroente
Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de knoflook en groente 5 min. op middelhoog vuur.
- 4 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze.
- 1 liter kraanwater
- 1 groentebouillontablet
- 250 g polenta
- 80 g Parmigiano Reggiano
Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Rasp ondertussen de kaas.
- 50 g ongezouten roomboter
Zet het vuur uit. Voeg de rest van de boter samen met de kaas toe en roer tot beide helemaal door de polenta zijn opgenomen.
Verdeel de polenta over diepe borden en leg de groente en eieren erop.
- 1 bakje tuinkers
Bestrooi met de tuinkers en breng op smaak met peper en eventueel zout.