Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente
Vanavond eten we... Italiaans! En dat betekent: lekker én makkelijk!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 12½ g verse bieslook
- 100 g Pecorino Romano
- 1250 ml kraanwater
- 1 groentebouillontablet
- 250 g polenta
- 2 el milde olijfolie
- 800 g Italiaanse roerbakgroente tuinerwten, peultjes, peterselie
- 350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel
- 4 el aceto balsamico di Modena
- 1 el fijne kristalsuiker
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bieslook fijn en rasp de kaas. Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.
- Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Keer halverwege. Meng de balsamicoazijn met de suiker, blus de varkensfiletlapjes hiermee af en bak de filetlapjes nog 1 min.
- Voeg de bieslook en ⅔ van de geraspte kaas aan de polenta toe. Roer tot de kaas is opgenomen. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de polenta over de borden. Verdeel de roerbakgroenten en filetlapjes erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.080 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente
- 12½ g verse bieslook
- 100 g Pecorino Romano
Snijd de bieslook fijn en rasp de kaas.
- 1250 ml kraanwater
- 1 groentebouillontablet
Breng het water met de bouillontablet aan de kook.
- 250 g polenta
Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.
- 1 el milde olijfolie
- 800 g Italiaanse roerbakgroente tuinerwten, peultjes, peterselie
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. op middelhoog vuur.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 el milde olijfolie
- 350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Keer halverwege.
- 4 el aceto balsamico di Modena
- 1 el fijne kristalsuiker
Meng de balsamicoazijn met de suiker, blus de varkensfiletlapjes hiermee af en bak de filetlapjes nog 1 min.
Voeg de bieslook en ⅔ van de geraspte kaas aan de polenta toe.
Roer tot de kaas is opgenomen. Breng op smaak met peper.
Verdeel de polenta over de borden.
Verdeel de roerbakgroenten en filetlapjes erover. Bestrooi met de rest van de kaas.