bewaar
Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente
Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente
bewaar

Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente

Vanavond eten we... Italiaans! En dat betekent: lekker én makkelijk!

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12½ g

verse bieslook

100 g

Pecorino Romano

1250 ml

kraanwater

1

groentebouillontablet

250 g

polenta

2 el

milde olijfolie

800 g

Italiaanse roerbakgroente tuinerwten, peultjes, peterselie

350 g

varkensfiletlapjes à la minute naturel

4 el

aceto balsamico di Modena

1 el

fijne kristalsuiker

Vanavond eten we... Italiaans! En dat betekent: lekker én makkelijk!

Aan de slag

1

Snijd de bieslook fijn en rasp de kaas. Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.

2

Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Keer halverwege. Meng de balsamicoazijn met de suiker, blus de varkensfiletlapjes hiermee af en bak de filetlapjes nog 1 min.

4

Voeg de bieslook en ⅔ van de geraspte kaas aan de polenta toe. Roer tot de kaas is opgenomen. Breng op smaak met peper.

5

Verdeel de polenta over de borden. Verdeel de roerbakgroenten en filetlapjes erover. Bestrooi met de rest van de kaas.