bewaar
Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente
Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente
bewaar

Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente

Vanavond eten we... Italiaans! En dat betekent: lekker én makkelijk!

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12.5 g

verse bieslook

100 g

Pecorino Romano

1.3 l

kraanwater

1

groentebouillontablet

250 g

polenta

2 el

milde olijfolie

800 g

Italiaanse roerbakgroente tuinerwten, peultjes, peterselie

350 g

varkensfiletlapjes à la minute naturel

4 el

aceto balsamico di Modena

1 el

fijne kristalsuiker

Vanavond eten we... Italiaans! En dat betekent: lekker én makkelijk!

Aan de slag

1

Snijd de bieslook fijn en rasp de kaas. Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.

2

Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Keer halverwege. Meng de balsamicoazijn met de suiker, blus de varkensfiletlapjes hiermee af en bak de filetlapjes nog 1 min.

4

Voeg de bieslook en ⅔ van de geraspte kaas aan de polenta toe. Roer tot de kaas is opgenomen. Breng op smaak met peper.

5

Verdeel de polenta over de borden. Verdeel de roerbakgroenten en filetlapjes erover. Bestrooi met de rest van de kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente

Vanavond eten we... Italiaans! En dat betekent: lekker én makkelijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig