bewaar
Risotto champignons met ham
Risotto champignons met ham
bewaar

Risotto champignons met ham

Zachte en smeuïge risotto met aardse kastanjechampignons en rauwe ham.

30 min. bereiden
462waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

250 g

kastanjechampignons in bakje

100 g

Parmigiano Reggiano

1

ui

1 teen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

800 ml

bospaddenstoelenbouillon van tablet

100 g

rauwe ham

Zachte en smeuïge risotto met aardse kastanjechampignons en rauwe ham.

Aan de slag

1

Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten met een mes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Rasp de kaas. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak nog 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is (20 min.). Voeg na 10 min. de courgette en de champignons toe.

3

Zet, als de rijst gaar is, het vuur uit en voeg 2/3 van de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan tot de kaas en de boter gesmolten zijn. Snijd de ham in reepjes en schep door de rijst. Strooi bij het serveren de rest van de kaas erover.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.