Ri­sot­to-no­ten­pas­tei­tjes met pad­den­stoe­len

Mmm, risotto...je moet er even geduld voor hebben, maar dat proef je ook terug.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Mmm, risotto...je moet er even geduld voor hebben, maar dat proef je ook terug. 4 personen
4 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 3 min.
  2. Voeg de rijst toe en bak 2 min. Voeg de hete bouillon in delen toe en kook de rijst al roerend op middelhoog vuur in ca. 20 min. beetgaar. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg na 10 min. de paddenstoelen toe. Draai het vuur uit als de risotto gaar is. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de helft van de notenmix grof.
  3. Meng de helft van de kaas, de zuivelspread, de gehakte noten en de rest van de boter door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Knip uit een vel bakpapier 2 rondjes per persoon ter grootte van de bodem van een muffinholte en leg in de muffinvorm. Verdeel de hele noten over de holtes met bakpapier. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Schep de risotto erop.
  4. Dek de vorm losjes af met aluminiumfolie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd de pasteitjes aan de zijkanten los van de muffinvorm. Zet een plank op de vorm en keer om zodat de pasteitjes eruit komen. Verdeel over een schaal of over de borden. Besprenkel met de pestospread.

bereidingstip:

Je kunt de risottopasteitjes tot het bakken in de oven 2 twee dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar ze totdat ze de oven in gaan afgedekt in de muffinvorm in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met caponata.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto-notenpasteitjes met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to-no­ten­pas­tei­tjes met pad­den­stoe­len

1
  • 700 ml kraanwater
  • 1 bospaddenstoelenbouillontablet

Breng het water in een steelpan met het bouillontablet aan de kook.

2
  • 1 ui
  • 150 g paddenstoelenmix trio
  • 25 g boter

Snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 3 min.

3
  • 200 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak 2 min. Voeg de hete bouillon in delen toe en kook de rijst al roerend op middelhoog vuur in ca. 20 min. beetgaar.

4

Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg na 10 min. de paddenstoelen toe. Draai het vuur uit als de risotto gaar is.

5
  • 150 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

6

Verwarm de oven voor op 200 °C.

7
  • 75 g notenmix macadamia ongezouten

Hak de notenmix grof.

8
  • 100 g zuivelspread naturel
  • 25 g boter

Meng de helft van de kaas, de zuivelspread, de gehakte noten en de rest van de boter door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9

Knip uit een vel bakpapier 2 rondjes per persoon ter grootte van de bodem van een muffinholte en leg in de muffinvorm.

10
  • 75 g notenmix macadamia ongezouten

Verdeel de hele noten over de holtes met bakpapier. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Schep de risotto erop.

11

Dek de vorm losjes af met aluminiumfolie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

12

Snijd de pasteitjes aan de zijkanten los van de muffinvorm. Zet een plank op de vorm en keer om zodat de pasteitjes eruit komen.

13
  • 90 g pestospread

Verdeel over een schaal of over de borden. Besprenkel met de pestospread.

bereidingstip:

Je kunt de risottopasteitjes tot het bakken in de oven 2 twee dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar ze totdat ze de oven in gaan afgedekt in de muffinvorm in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met caponata.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.