Krui­di­ge Scotch eggs met rai­ta

(1) waardeer
engels borrelhapje 10 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • keukenthermometer
  • braadpan of frituurpan
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook 5 eieren (per 10 porties) 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  2. Snijd ondertussen de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd de koriander fijn. Meng de helft van de koriander samen met de bosui, het kipgehakt, de kerrie, gember, peper en eventueel zout. Verdeel het gehakt in 5 porties. Leg 1 portie gehakt op vershoudfolie en druk plat. Leg 1 gekookt ei in het midden en vouw het gehakt met behulp van het vershoudfolie voorzichtig rondom het ei. Herhaal met de rest van het gehakt en de gekookte eieren.
  3. Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en doe de panko in een derde bord. Haal de gehaktballen met ei achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de panko.
  4. Verhit de olie in een braadpan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
  5. Rasp de komkommer grof. Meng met de Griekse yoghurt, de rest van de koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Frituur de Scotch eggs per 2 à 3 in ca. 5 min. goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Halveer de Scotch eggs en serveer met de raita.

serveertip:

Lekker met mangochutney.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 51-52

Kruidige Scotch eggs met raita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge Scotch eggs met rai­ta

1
1
  • 5 Blije Kip kanjers eieren

Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2
2
  • 2 bosuitjes

Snijd ondertussen de bosuitjes in heel dunne ringetjes.

3
3
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn.

4
4
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemalen gember

Meng de helft van de koriander samen met de bosui, het kipgehakt, de kerrie, gember, peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel het gehakt in 5 porties. Leg 1 portie gehakt op vershoudfolie en druk plat.

6
6

Leg 1 gekookt ei in het midden en vouw het gehakt met behulp van het vershoudfolie voorzichtig rondom het ei.

7
7

Herhaal met de rest van het gehakt en de gekookte eieren.

8
8
  • 50 g tarwebloem
  • 1 Blije Kip kanjers ei
  • 50 g panko

Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en doe de panko in een derde bord.

9
9

Haal de gehaktballen met ei achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de panko.

10
10
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een braadpan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.

11
11
  • ½ komkommer

Rasp de komkommer grof.

12
12
  • 75 g Griekse yoghurt

Meng met de Griekse yoghurt, de rest van de koriander en breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13

Frituur de Scotch eggs per 2 à 3 in ca. 5 min. goudbruin.

14
14

Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.

15
15

Halveer de Scotch eggs en serveer met de raita.

serveertip:

Lekker met mangochutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.