bewaar
Rijst met kerriebloemkool en gebakken makreel
Rijst met kerriebloemkool en gebakken makreel
bewaar

Rijst met kerriebloemkool en gebakken makreel

Dagje rijst, dagje vis en dagje lekker veel groente, da's goed voor je!

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

1

bloemkool

1 el

traditionele olijfolie

300 g

makreelfilets op huid

1 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

150 g

rauwkost peen julienne

1

citroen

Dagje rijst, dagje vis en dagje lekker veel groente, da's goed voor je!

Aan de slag

1

Kook de linzen en rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 5 min.

2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de makreel in 2 min. per kant bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan met de curry madras en roerbak hierin de bloemkoolroosjes 2 min.

3

Roer de peen julienne door de linzen en rijst. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen boven de rijst. Snijd de citroen in partjes. Serveer de linzen met rijst en wortel met de bloemkool, de makreel en de partjes citroen.