Naan­brood­je met tan­door­i­spies en erw­ten-munt­pu­ree

Ultiem festivalfood: kruidig, kleurig en je eet het met je handen.

(0) waardeer
indiaas Ultiem festivalfood: kruidig, kleurig en je eet het met je handen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 houten satéprikkers
  • barbecue of grillpan
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de satéprikkers 30 min. in koud water.
  2. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg elk kiphaasje aan een satéprikker. Gril in 10 min. bruin en gaar.
  3. Bak ondertussen de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de tuinerwtjes 5 min. Snipper de ui en rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Doe de tuinerwtjes in een hoge beker, voeg de ui, het citroenrasp en de muntblaadjes toe en pureer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de yoghurt erdoor.
  5. Serveer de spiesjes met de naanbroodjes, erwten-muntpuree en mangochutney.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Naanbroodje met tandoorispies en erwten-muntpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Naan­brood­je met tan­door­i­spies en erw­ten-munt­pu­ree

1
1

Week de satéprikkers 30 min. in koud water.

2
2
  • 420 g ovenschotel kipfilethaasjes tandoori

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg elk kiphaasje aan een satéprikker. Gril in 10 min. bruin en gaar.

3
3
  • 4 mini-naanbroodjes

Bak ondertussen de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
  • 1 rode ui
  • 1 citroen

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de tuinerwtjes 5 min. Snipper de ui en rasp de gele schil van de schoongeboende citroen.

5
5
  • 15 g verse munt
  • 2 el Griekse yoghurt

Doe de tuinerwtjes in een hoge beker, voeg de ui, het citroenrasp en de muntblaadjes toe en pureer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de yoghurt erdoor.

6
6
  • 4 el mangochutney

Serveer de spiesjes met de naanbroodjes, erwten-muntpuree en mangochutney.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.