Ge­rook­te tofu met naan en mu­ham­ma­ra

Je kunt veel meer met de barbecue dan je denkt: rook bijvoorbeeld eens tofu op de barbecue. Zó lekker!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Je kunt veel meer met de barbecue dan je denkt: rook bijvoorbeeld eens tofu op de barbecue. Zó lekker! 4 personen
3 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • rooksnippers
  • aluminium ovenschaal (19,4 x 26,4 x 6,7)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de rooksnippers 30 min. in ruim water. Steek de barbecue aan, gebruik bij voorkeur een firestarter. Laat ondertussen de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de tofu in de lengte doormidden en halveer de plakken in de breedte. Bestrijk rondom met de rub mediterranean roast. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue. Strooi een handje rooksnippers op de houtskool. Leg de tofu in de aluminiumschaal en zet op het deel van de barbecue waar geen houtskool ligt. Doe de deksel op de barbecue en rook in ca. 15 min.
  2. Neem de tofu uit de aluminiumschaal en leg boven de hete houtskool op de barbecue. Gril de tofu 4-6 min. Keer halverwege. Gril de naans 2 min. boven de hete kolen. Keer halverwege Snijd de gerookte tofu in plakjes. Bestrijk de naans met de muhammara en leg de tofu erop. Snijd de koriander grof en strooi over de tofu. Besprenkel met de yoghurt. Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gerookte tofu met naan en muhammara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te tofu met naan en mu­ham­ma­ra

1
1

Week de rooksnippers 30 min. in ruim water. Steek de barbecue aan, gebruik bij voorkeur een firestarter.

2
2
  • 375 g tofu naturel

Laat ondertussen de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.

3
3
  • 1 el sugo mediterraneo pastasaus

Snijd de tofu in de lengte doormidden en halveer de plakken in de breedte. Bestrijk rondom met de rub mediterranean roast.

4
4

Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue. Strooi een handje rooksnippers op de houtskool.

5
5

Leg de tofu in de aluminiumschaal en zet op het deel van de barbecue waar geen houtskool ligt.

6
6

Doe de deksel op de barbecue en rook in ca. 15 min.

7
7

Neem de tofu uit de aluminiumschaal en leg boven de hete houtskool op de barbecue. Gril de tofu 4-6 min. Keer halverwege.

8
8
  • 4 mini-naanbroodjes

Gril de naans 2 min. boven de hete kolen. Keer halverwege.

9
9
  • 100 g muhammara spread

Snijd de gerookte tofu in plakjes. Bestrijk de naans met de muhammara en leg de tofu erop.

10
10
  • 10 g verse koriander
  • 2 el milde yoghurt

Snijd de koriander grof en strooi over de tofu. Besprenkel met de yoghurt.

11
11
  • 50 g verse granaatappelpitjes

Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.