Pa­el­la met bloem­kool­rijst

In een klap extra groente door de paella te maken van bloemkoolrijst.

(7) waardeer
spaans hoofdgerecht In een klap extra groente door de paella te maken van bloemkoolrijst. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien. Halveer de chorizo overlangs en snijd in halve plakjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien fijn en snijd de citroen in parten.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ongepelde garnalen toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.
  3. Bak de tomaat, paprika en ui in dezelfde pan 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst, saffraan en tuinerwtjes toe. Verkruimel het halve bouillonblokje erover. Roerbak de paella 2 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur en verdeel de chorizo, garnalen en citroenparten erover.

serveertip:

Lekker met verse platte peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 17 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 41-42

Paella met bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­el­la met bloem­kool­rijst

1
1
  • 225 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen

Laat de garnalen ontdooien.

2
2
  • 100 g chorizo

Halveer de chorizo overlangs en snijd in halve plakjes.

3
3
  • 5 tomaten
  • 1 rode paprika

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4
4
  • 2 middelgrote uien
  • 1 citroen

Snipper de uien fijn en snijd de citroen in parten.

5
5

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur.

6
6

Voeg de ongepelde garnalen toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.

7
7

Bak de tomaat, paprika en ui in dezelfde pan 3 min. op middelhoog vuur.

8
8
  • 800 g Bonduelle diepvries bloemkoolrijst
  • ½ buisje saffraan
  • 200 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
  • ½ kippenbouillonblokje

Voeg de bloemkoolrijst, saffraan en tuinerwtjes toe. Verkruimel het halve bouillonblokje erover.

9
9

Roerbak de paella 2 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur en verdeel de chorizo, garnalen en citroenparten erover.

serveertip:

Lekker met verse platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.