bewaar
Vegan pasta aglio olio met zeewier
Vegan pasta aglio olio met zeewier
bewaar

Vegan pasta aglio olio met zeewier

Zeewier gaat ook in de Nederlandse keuken steeds vaker een rol spelen. Als smaakmaker in pastagerechten, bijvoorbeeld.

15 min. bereiden
pittig
12waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 tenen

knoflook

1

rode peper

50 ml

organic extra virgin olive oil

250 g

biologische linguine integrali

1

norivel

7½ g

verse platte peterselie

½

citroen

Zeewier gaat ook in de Nederlandse keuken steeds vaker een rol spelen. Als smaakmaker in pastagerechten, bijvoorbeeld.

Aan de slag

Snijd de knoflook in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en peper 4 min. op laag vuur. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur het norivel in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Giet de pasta af en schep samen met de norivellen en peterselie door de knoflookolie. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het citroenrasp. Serveer met de citroenpartjes.

algemeenLekker met een tomatensalade.