Ca­ri­bi­sche aard­ap­pel met ge­gril­de braad­worst

De aardappel is ineens een tropische verrassing in dit doordeweekse gerecht.

(4) waardeer
hoofdgerecht De aardappel is ineens een tropische verrassing in dit doordeweekse gerecht. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook 3 min. in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelen samen met de Caribbean spice op middelhoog vuur in 12 min. gaar. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worsten op middelhoog vuur in 12 min. rondom gaar. Laat de maiskolfjes uitlekken, schep om met de rest van de olie en gril rondom de laatste 3 min. met de worsten mee.
  3. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen 6 min. Schep om met de mais, mango en helft van de koriander. Bestrooi met peper. Bestrooi de aardappelen met de rest van de koriander. Serveer de aardappelen met de worst en sperziebonen.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Caribische aardappel met gegrilde braadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ri­bi­sche aard­ap­pel met ge­gril­de braad­worst

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook 3 min. in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken.

2
2
  • 3 el arachideolie
  • 1 tl Euroma by Jonnie Boer Caribbean spice

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelen samen met de Caribbean spice op middelhoog vuur in 12 min. gaar. Schep regelmatig om.

3
3
  • 4 varkensbraadworsten

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worsten op middelhoog vuur in 12 min. rondom gaar.

4
4
  • 400 g babymaiskolfjes
  • 1 el arachideolie

Laat de maiskolfjes uitlekken, schep om met de rest van de olie en gril rondom de laatste 3 min. met de worsten mee.

5
5
  • 1 eetrijpe mango
  • 15 g verse koriander

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

6
6
  • 400 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen 6 min.

7
7

Schep om met de mais, mango en helft van de koriander. Bestrooi met peper.

8
8

Bestrooi de aardappelen met de rest van de koriander. Serveer de aardappelen met de worst en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.