bewaar
Caribische aardappel met gegrilde kipworst
Caribische aardappel met gegrilde kipworst
bewaar

Caribische aardappel met gegrilde kipworst

Van dit gerecht krijg je de zomer in je bol.

30 min. bereiden
redelijk pittig
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

4 el

arachideolie

½ tl

Jamaican jerk specerijenmengeling

4 stuks

verse kipworst

400 g

babymaiskolfjes

15 g

verse koriander

1

eetrijpe mango

400 g

verse sperziebonen

Dit heb je nodig

  • grillpan

Van dit gerecht krijg je de zomer in je bol.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Boen de aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Voeg als het water kookt de ongeschilde aardappelstukken toe en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit 3/4 van de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelen met de Jamaican jerk in 12 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om.

2

Breng ondertussen nog een ruime pan water met eventueel zout aan de kook.

3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worsten in ca. 12 min. op middelhoog vuur rondom gaar. Laat de maiskolfjes uitlekken, schep om met de rest van de olie en gril ze rondom de laatste 3 min. met de worsten mee.

4

Snijd ondertussen de koriander grof. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe en kook 6 min. Giet af en laat goed uitlekken. Schep om met de mais, mango en van de koriander. Bestrooi met peper.

5

Bestrooi de aardappelen met de rest van de koriander en serveer met de worst en sperziebonen.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.