bewaar
Rijstsalade met Caribische kip en bonen
Rijstsalade met Caribische kip en bonen
bewaar

Rijstsalade met Caribische kip en bonen

Gebruik rijst ook eens voor een salade en maak er een Caribisch feestje van met kip en bonen.

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gele rijst

380 g

kipdijfilet

2 el

Jamaican jerk specerijenmengeling

2 el

arachideolie

400 g

zwarte bonen

1 zak

paprikamix

3

kiwi's

1

kleine rode ui

1

limoen

Gebruik rijst ook eens voor een salade en maak er een Caribisch feestje van met kip en bonen.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de Caribbean Spice en meng de olie erdoor. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur.

2

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de bonen en paprika toe aan de kip en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schil en snijd ondertussen de kiwi’s in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kiwi, ui, het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst door het kipgroentemengsel. Verdeel over een platte schaal en verdeel daar de salsa over.

combinatietipLekker met fijn gesneden munt en jalapeñopeper door de salsa.

serveertipWarm, lauwwarm of koud lekker.