Rijst­sa­la­de met Ca­ri­bi­sche kip en bo­nen

Gebruik rijst ook eens voor een salade en maak er een Caribisch feestje van met kip en bonen.

(7) waardeer
caribisch hoofdgerecht Gebruik rijst ook eens voor een salade en maak er een Caribisch feestje van met kip en bonen. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de Caribbean Spice en meng de olie erdoor. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de bonen en paprika toe aan de kip en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schil en snijd ondertussen de kiwi’s in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kiwi, ui, het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst door het kipgroentemengsel. Verdeel over een platte schaal en verdeel daar de salsa over.

combinatietip:

Lekker met fijn gesneden munt en jalapeñopeper door de salsa.

serveertip:

Warm, lauwwarm of koud lekker.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2017

Rijstsalade met Caribische kip en bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met Ca­ri­bi­sche kip en bo­nen

1
1
  • 300 g gele rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 380 g kipdijfilet
  • 2 el Caribbean Spice specerijenmelange
  • 2 el arachideolie

Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de Caribbean Spice en meng de olie erdoor.

3
3

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g zwarte bonen
  • 1 zak paprikamix

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten

5
5

Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de bonen en paprika toe aan de kip en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 3 kiwi's
  • 1 kleine rode ui
  • 1 limoen

Schil en snijd ondertussen de kiwi’s in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

7
7

Meng de kiwi, ui, het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

8
8

Schep de rijst door het kipgroentemengsel. Verdeel over een platte schaal en verdeel daar de salsa over.

combinatietip:

Lekker met fijn gesneden munt en jalapeñopeper door de salsa.

serveertip:

Warm, lauwwarm of koud lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.