bewaar
Varkenshaas met rijst en mango
Varkenshaas met rijst en mango
bewaar

Varkenshaas met rijst en mango

In een exotische bui? Dit Zuid-Amerikaans gerecht met fruit en bonen doet lekker zonnig aan, en staat ook nog eens zó op tafel.

17 min. bereiden
redelijk pittig
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

162½ g

gele rijst

3 el

arachideolie

3 el

Jamaican jerk specerijenmengeling

500 g

scharrelvarkenshaas

15 g

verse koriander

175 g

mangosalade

1

tomaat

1

puntpaprikamix

400 g

zwarte bonen

Dit heb je nodig

  • grillpan

In een exotische bui? Dit Zuid-Amerikaans gerecht met fruit en bonen doet lekker zonnig aan, en staat ook nog eens zó op tafel.

Aan de slag

1

Kook de rijst in 8 min. gaar en giet af. Doe terug in de pan, doe de deksel erop en laat staan tot gebruik.

2

Meng ondertussen 2 el olie met 2 el Jamaican jerk en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas rondom met het mengsel. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 10 min. goudbruin en gaar.

3

Maak ondertussen de salsa. Snijd de koriander fijn. Snijd de mango in kleinere blokjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes en mango met de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika met de rest van de Jamaican jerk en eventueel zout 3 min. op hoog vuur. Spoel de bonen af en laat goed uitlekken. Neem de pan van het vuur en meng de paprika met de bonen en de rest van de koriander door de rijst.