Mal­se schar­rel­kip met een Ca­ri­bi­sche touch en spi­cy bo­nen

In dit gerecht komen meerdere keukens samen. Ontdek alle smaken!

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In dit gerecht komen meerdere keukens samen. Ontdek alle smaken! 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • kaasschaaf

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de friet met de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Meng ondertussen in een schaal de helft van de Griekse yoghurt met de Jamaican jerk en eventueel zout. Verdeel de kipfilet in gelijke stukken per persoon en leg in de yoghurtmarinade. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. krokant op middelhoog vuur. Doe de gebakken chorizo met het vrijgekomen vet in een kommetje
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilet eerst 5 min. op hoog vuur rondom bruin en laat daarna op laag vuur 10 min. verder garen. Keer regelmatig. Verwijder ondertussen de steelaanzet en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen en voeg de laatste min. van de kooktijd toe aan de sperziebonen. Giet af. Meng in een schaal met de chorizo en het vet. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Meng de azijn erdoor. Meng de rest van de yoghurt met de mayonaise.
  4. Neem de friet uit de oven en serveer met de kip, het chorizo-sperziebonenmengsel, de komkommer en de yoghurtmayo bij de friet.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 58 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 06 - Op hete kolen, Allerhande Box week 6 2017, Allerhande Box

Malse scharrelkip met een Caribische touch en spicy bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mal­se schar­rel­kip met een Ca­ri­bi­sche touch en spi­cy bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 700 g verse Franse friet
  • 2 el (arachide)olie

Meng de friet met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant.

3
3

Schep halverwege om. Breng eventueel op smaak met zout.

4
4
  • 85 g Griekse yoghurt
  • 2 tl Jamaican jerk

Meng ondertussen in een schaal de Griekse yoghurt met de Jamaican jerk en eventueel zout.

5
5
  • 300 g scharrelkipfilets

Verdeel de kipfilet in gelijke stukken per persoon en leg in de yoghurtmarinade.

6
6
  • 60 g chorizo

Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. krokant op middelhoog vuur.

7
7

Doe de gebakken chorizo met het vrijgekomen vet in een kommetje.

8
8
  • 2 el (arachide)olie

Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilet eerst 5 min. op hoog vuur rondom bruin en laat daarna op laag vuur 10 min. verder garen. Keer regelmatig.

9
9
  • 500 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

10
10
  • 1 rode ui

Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen en voeg de laatste min. van de kooktijd toe aan de sperziebonen.

11
11

Giet af. Meng in een schaal met de chorizo en het vet.

12
12
  • 1 komkommer

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten.

13
13
  • 3 el azijn
  • 85 g Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise

Meng de azijn erdoor. Meng de yoghurt met de mayonaise.

14
14

Neem de friet uit de oven en serveer met de kip, het chorizo-sperziebonenmengsel, de komkommer en de yoghurtmayo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.