Tray­ba­ke met braad­worst, broc­co­li en ras el han­out

Lekker Hollands met een kruidig vleugje ras el hanout.

(19) waardeer
hoofdgerecht Lekker Hollands met een kruidig vleugje ras el hanout. 4 personen
5 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen en snijd in de lengte in partjes van ca. 2 cm dik. Pel de uien en snijd ze in vieren. Snijd de broccoli in roosjes, snijd de stronk van de broccoli in stukjes van 2 cm.
  2. Verdeel de aardappelen en ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout en eventueel zout. Meng goed en rooster de groenten in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep na 10 min. om, voeg de worst en broccoli toe en bak mee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Traybake met braadworst, broccoli en ras el hanout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke met braad­worst, broc­co­li en ras el han­out

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Halveer de ongeschilde aardappelen en snijd in de lengte in partjes van ca. 2 cm dik.

3
3
  • 4 middelgrote uien

Pel de uien en snijd ze in vieren.

4
4
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes, snijd de stronk van de broccoli in stukjes van 2 cm.

5
5

Verdeel de aardappelen en ui op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

Besprenkel met de olie en bestrooi met de ras el hanout en eventueel zout.

7
7

Meng goed en rooster de groenten in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 4 varkensbraadworsten

Schep na 10 min. om, voeg de worst en broccoli toe en bak mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.