bewaar
Aardappel-broccoli traybake met chipolataworstjes
Aardappel-broccoli traybake met chipolataworstjes
bewaar

Aardappel-broccoli traybake met chipolataworstjes

Met maar 5 ingrediënten zonder moeite iets lekkers op tafel? Laat de oven het werk doen met deze traybake met chipolateworstjes.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

4

middelgrote uien

500 g

broccoli

4 el

milde olijfolie

3 el

ras el hanout

6

varkenschipolataworstjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • traybake (AH Spaaractie)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten van 2 cm. Snijd de uien in kwarten. Snijd de broccoli in roosjes, snijd de stronk in stukjes van 2 cm.

2

Verdeel de aardappel, ui en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout, schep om en bak in de oven in ca. 35 min. goudgeel en knapperig.

3

Meng ondertussen de rest van de olie met de helft van de ras el hanout, peper en eventueel zout. Halveer de worstjes in de breedte en wrijf in met de kruidenolie. Neem de traybake na 15 min. uit de oven. Schep de aardappelen en groente om met de rest van de ras el hanout. Schuif alles naar 1 helft van de bakplaat, leg de worstjes op de andere helft. Bak nog ca. 20 min.

4

Haal de traybake uit de oven en verdeel over de borden.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappel-broccoli traybake met chipolataworstjes

Met maar 5 ingrediënten zonder moeite iets lekkers op tafel? Laat de oven het werk doen met deze traybake met chipolateworstjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig