Ve­gan na­chos uit de oven met to­ma­ten­sal­sa

Eet je geen kaas? Deze nachos maken we met een saus die je de kaas helemaal doet vergeten.

  • bijgerecht
  • 5 stuks
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(5) waardeer
bijgerecht Eet je geen kaas? Deze nachos maken we met een saus die je de kaas helemaal doet vergeten. 5 stuks
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de jalapeñopeper fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Roer met een garde de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux).
  2. Doe ondertussen de tortillachips in de ovenschaal en verwarm 10 min. in het midden van de oven. Zet het vuur iets hoger. Voeg al roerend in scheuten de haverdrank toe aan de roux. Blijf roeren tot je een gladde dikke saus hebt. Dit duurt 6-8 min. Voeg de jalapeñopeper, edelgistvlokken, kurkuma en het zout toe.
  3. Maak de tomatensalsa. Snijd de tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Pers de limoen uit en meng het sap door de salsa. Breng op smaak met peper en zout.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 200 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Vegan nachos uit de oven met tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan na­chos uit de oven met to­ma­ten­sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 verse jalapeñopeper

Snijd de jalapeñopeper fijn.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan.

4
4
  • 30 g bloem

Roer met een garde de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

5
5
  • 150 g tortillachips naturel

Doe ondertussen de tortillachips in de ovenschaal en verwarm 10 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 400 ml Oatly haverdrank

Zet het vuur iets hoger. Voeg al roerend in scheuten de haverdrank toe aan de roux. Blijf roeren tot je een gladde dikke saus hebt. Dit duurt 6-8 min.

7
7
  • 4 el edelgistvlokken
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • ½ tl zout

Voeg de jalapeñopeper, edelgistvlokken, kurkuma en het zout toe.

8
8
  • 4 tastytom-trostomaten
  • 2 bosuien

Maak de tomatensalsa. Snijd de tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

9
9
  • 1 limoen

Pers de limoen uit en meng het sap door de salsa. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.