
Labneh met gebakken pitapuntjes en snoepgroenten
Labneh is een Libanese yoghurtdip met hazelnoten en kurkuma. Lekker bij groenten en brood!
Ingrediënten
4 personen
2
pitabroodjes
2 el
zonnebloemolie
50 g
ongebrande hazelnoten
½ tl
gemalen kurkuma (koenjit)
2 el
extra vierge olijfolie
500 g
hangop
1 el
za'atar kruidenmix
300 g
snoeppaprika
400 g
snoepkomkommer
500 g
tomatenmix
Aan de slag
Snijd de pitabroodjes in puntjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de pitapuntjes op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer regelmatig.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat akoelen op een bord en hak grof.
Meng de kurkuma door de olijfolie. Schep voor de labneh de hangop in een ondiepe schaal en bestrooi met de za’atar. Besprenkel met de kurkumaolie en bestrooi met de hazelnoten.
Halveer de paprika’s en komkommers in de lengte. Leg op een grote schaal samen met de tomatenmix en pitapuntjes. Serveer met de labneh.