bewaar
Labneh met gebakken pitapuntjes en snoepgroenten
Labneh met gebakken pitapuntjes en snoepgroenten
bewaar

Labneh met gebakken pitapuntjes en snoepgroenten

Labneh is een Libanese yoghurtdip met hazelnoten en kurkuma. Lekker bij groenten en brood!

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

pitabroodjes

2 el

zonnebloemolie

50 g

ongebrande hazelnoten

½ tl

gemalen kurkuma (koenjit)

2 el

extra vierge olijfolie

500 g

hangop

1 el

za'atar kruidenmix

300 g

snoeppaprika

400 g

snoepkomkommer

500 g

tomatenmix

Labneh is een Libanese yoghurtdip met hazelnoten en kurkuma. Lekker bij groenten en brood!

Aan de slag

1

Snijd de pitabroodjes in puntjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de pitapuntjes op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer regelmatig.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat aˆkoelen op een bord en hak grof.

3

Meng de kurkuma door de olijfolie. Schep voor de labneh de hangop in een ondiepe schaal en bestrooi met de za’atar. Besprenkel met de kurkumaolie en bestrooi met de hazelnoten.

4

Halveer de paprika’s en komkommers in de lengte. Leg op een grote schaal samen met de tomatenmix en pitapuntjes. Serveer met de labneh.