Lab­neh met ge­bak­ken pi­ta­punt­jes en snoep­groen­ten

Labneh is een Libanese yoghurtdip met hazelnoten en kurkuma. Lekker bij groenten en brood!

(0) waardeer
midden-oosters bijgerecht Labneh is een Libanese yoghurtdip met hazelnoten en kurkuma. Lekker bij groenten en brood! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pitabroodjes in puntjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de pitapuntjes op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat aˆkoelen op een bord en hak grof.
  3. Meng de kurkuma door de olijfolie. Schep voor de labneh de hangop in een ondiepe schaal en bestrooi met de za’atar. Besprenkel met de kurkumaolie en bestrooi met de hazelnoten.
  4. Halveer de paprika’s en komkommers in de lengte. Leg op een grote schaal samen met de tomatenmix en pitapuntjes. Serveer met de labneh.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Labneh met gebakken pitapuntjes en snoepgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lab­neh met ge­bak­ken pi­ta­punt­jes en snoep­groen­ten

1
1
  • 2 pitabroodjes
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de pitabroodjes in puntjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de pitapuntjes op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer regelmatig.

2
2
  • 50 g ongebrande hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat aˆkoelen op een bord en hak grof.

3
3
  • ½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de kurkuma door de olijfolie.

4
4
  • 500 g hangop
  • 1 el za'atar kruidenmix

Schep voor de labneh de hangop in een ondiepe schaal en bestrooi met de za’atar. Besprenkel met de kurkumaolie en bestrooi met de hazelnoten.

5
5
  • 300 g snoeppaprika's
  • 400 g snoepkomkommers
  • 500 g tomatenmix

Halveer de paprika’s en komkommers in de lengte. Leg op een grote schaal samen met de tomatenmix en pitapuntjes. Serveer met de labneh.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.