Fris­se yog­hurt­dip met top­ping

Last minute borrel? Deze originele dip staat op tafel nog vóór je gasten er zijn.

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(1) waardeer
borrelhapje Last minute borrel? Deze originele dip staat op tafel nog vóór je gasten er zijn. 8 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak fijn.
  2. Meng ondertussen ¼ van de olie met de helft van de za’atar. Halveer de pitabroodjes overlangs. Bestrijk de snijkanten met de za’atarolie. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd de pita's in punten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig.
  3. Snijd ondertussen de olijven en peterselie fijn. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng de hazelnoten, olijven, peterselie, het citroenrasp, een ½ el citroensap (bij 8 personen) en de rest van de olie en za’atar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de yoghurt over een platte schaal en verdeel de topping erover. Serveer de pitapunten erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 29-32

Frisse yoghurtdip met topping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se yog­hurt­dip met top­ping

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 50 g ongebrande hazelnoten

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el za'atar
  • 4 spelt pitabroodjes

Meng ondertussen de olie met de za’atar. Halveer de pitabroodjes overlangs. Bestrijk de snijkanten met de za’atarolie. Breng eventueel op smaak met zout.

4
4

Snijd de pita's in punten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig.

5
5
  • 90 g zongerijpte olive nere
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de olijven en peterselie fijn. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de helft van de vrucht uit.

6
6
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 el za'atar

Meng de hazelnoten, olijven, peterselie, het citroenrasp, een ½ el citroensap (bij 8 personen) en de rest van de olie en za’atar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 500 g yoghurt Griekse stijl

Verdeel de yoghurt over een platte schaal en verdeel de topping erover. Serveer de pitapunten erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.