Ve­gan zoe­te aard­ap­pel-prei­scho­tel

Een romige ovenschotel die nog vegan is ook: die gaat meteen op het weekmenu.

(18) waardeer
hoofdgerecht Een romige ovenschotel die nog vegan is ook: die gaat meteen op het weekmenu. 4 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de knoflook, prei en salie 10 min. Schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een bord.
  2. Doe de rest van de olie in de hapjespan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Voeg al roerend in scheuten de haverdrank toe. Roer de nootmuskaat erdoor en breng de bechamelsaus op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Hak de noten fijn, er mogen wat grovere stukjes tussen zitten. Giet de zoete aardappel af en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verspreid de puree over de bodem van de ovenschaal. Verdeel er de prei, bechamelsaus en noten over. Laat de randen een beetje vrij. Bak de schotel in het midden van de oven in 15 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Vegan zoete aardappel-preischotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan zoe­te aard­ap­pel-prei­scho­tel

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 800 g koelverse gesneden prei
  • 2 tl gedroogde salie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de knoflook, prei en salie 10 min. Schep goed om.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een bord.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 50 g bloem

Doe de olie in de hapjespan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux).

5
5
  • 600 ml Oatly haverdrank
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Voeg al roerend in scheuten de haverdrank toe. Roer de nootmuskaat erdoor en breng de bechamelsaus op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

7
7
  • 150 g ongebrande notenmix

Hak de noten fijn, er mogen wat grovere stukjes tussen zitten.

8
8
  • 2 el dijonmosterd

Giet de zoete aardappel af en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verspreid de puree over de bodem van de ovenschaal. Verdeel er de prei, bechamelsaus en noten over. Laat de randen een beetje vrij.

10
10

Bak de schotel in het midden van de oven in 15 min. goudbruin.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.