Ana­nas­sal­sa

Deze salsa is onder andere heerlijk bij varkensvlees: met ananas, jalapeños en koriander.

(19) waardeer
zuid-amerikaans bijgerecht Deze salsa is onder andere heerlijk bij varkensvlees: met ananas, jalapeños en koriander. 4 personen
3 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de groene schil van een schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Maal de ananasstukjes grof in een keukenmachine. Meng in een kom met het rasp, sap, de ananas, fijngesneden jalapeños (pepers), olijfolie en fijngesneden koriander. Breng op smaak met zout. Dek af. Laat 1 uur staan.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker bij varkensvleesspiesen.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ananassalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ana­nas­sal­sa

1
1
  • 1 limoen
  • 250 g verse ananasstukjes

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Maal de ananasstukjes grof in de keukenmachine.

2
2
  • 1 el jalapeñopeper
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 3 el verse koriander

Meng in een kom met het rasp, sap, de ananas, fijngesneden jalapeños (pepers), olijfolie en fijngesneden koriander.

3
3

Breng op smaak met zout. Dek af. Laat 1 uur staan.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker bij varkensvleesspiesen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.