bewaar
Ananassalsa
Ananassalsa
bewaar

Ananassalsa

Deze salsa is onder andere heerlijk bij varkensvlees: met ananas, jalapeños en koriander.

10 min. bereiden
1 uur wachten
redelijk pittig
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

250 g

verse ananasstukjes

1 el

jalapeñopeper

2 el

traditionele olijfolie

3 el

verse koriander

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Deze salsa is onder andere heerlijk bij varkensvlees: met ananas, jalapeños en koriander.

Aan de slag

Rasp de groene schil van een schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Maal de ananasstukjes grof in een keukenmachine. Meng in een kom met het rasp, sap, de ananas, fijngesneden jalapeños (pepers), olijfolie en fijngesneden koriander. Breng op smaak met zout. Dek af. Laat 1 uur staan.

tip

combinatietipLekker bij varkensvleesspiesen.

bereidingstipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.