Brood­je ka­bel­jauw­bur­ger met mang­ochut­ney

Naanbrood met een krokante visburger en mango: lekker!

(9) waardeer
hoofdgerecht Naanbrood met een krokante visburger en mango: lekker! 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de currypoeder en tuinerwten 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur. Haal 4 blaadjes van 1 kropje sla los. Snijd de rest en het andere kropje in reepjes. Snijd de koriander grof en de mangostukjes iets kleiner. Meng de fijngesneden sla, ⅔ van de koriander, de erwten en mango in een ruime schaal.
  3. Snijd de naans overlangs in, maar niet helemaal door. Open ze als een envelop en leg in elke naanhelft een blaadje romainesla. Leg er een kabeljauwburger op en schep een lepel mangochutney op elke burger. Garneer met de rest van de koriander en serveer de salade erbij.

variatietip:

Gebruik in plaats van naans eens (spelt)pitabroodjes voor dit gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Broodje kabeljauwburger met mangochutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je ka­bel­jauw­bur­ger met mang­ochut­ney

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 4 kabeljauwburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

2
2
  • 2 naans naturel Indiaas platbrood

Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • ½ el hot currypoeder
  • 450 g tuinerwten

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de currypoeder en tuinerwten 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur.

4
4
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 15 g koriander
  • 175 g verse mangostukjes

Haal een blaadje per persoon van 1 kropje sla los. Snijd de rest en het andere kropje in reepjes. Snijd de koriander grof en de mangostukjes iets kleiner.

5
5

Meng de fijngesneden sla, ⅔ van de koriander, de erwten en mango in een ruime schaal.

6
6

Snijd de naans overlangs in, maar niet helemaal door. Open ze als een envelop en leg in elke naanhelft een blaadje romainesla.

7
7
  • 4 el mangochutney

Leg er een kabeljauwburger op en schep een lepel mangochutney op elke burger. Garneer met de rest van de koriander en serveer de salade erbij.

variatietip:

Gebruik in plaats van naans eens (spelt)pitabroodjes voor dit gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.