bewaar
Broodje kabeljauwburger met mangochutney
Broodje kabeljauwburger met mangochutney
bewaar

Broodje kabeljauwburger met mangochutney

Naanbrood met een krokante visburger en mango: lekker!

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

arachideolie

4

kabeljauwburgers

2

naans naturel Indiaas platbrood

½ el

hot currypoeder

450 g

tuinerwten

2 kropjes

babyromainesla

15 g

koriander

175 g

verse mangostukjes

4 el

mangochutney

Naanbrood met een krokante visburger en mango: lekker!

Aan de slag

1

Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de currypoeder en tuinerwten 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur. Haal 4 blaadjes van 1 kropje sla los. Snijd de rest en het andere kropje in reepjes. Snijd de koriander grof en de mangostukjes iets kleiner. Meng de fijngesneden sla, ⅔ van de koriander, de erwten en mango in een ruime schaal.

3

Snijd de naans overlangs in, maar niet helemaal door. Open ze als een envelop en leg in elke naanhelft een blaadje romainesla. Leg er een kabeljauwburger op en schep een lepel mangochutney op elke burger. Garneer met de rest van de koriander en serveer de salade erbij.

variatietipGebruik in plaats van naans eens (spelt)pitabroodjes voor dit gerecht.