bewaar
Hetebliksemkroketjes
Hetebliksemkroketjes
bewaar

Hetebliksemkroketjes

Lekker knapperige kroketjes van aardappel-appelstamppot, geserveerd met srirachasaus.

20 min. bereiden
30 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

125 g

magere gerookte spekreepjes

2

elstar-appels

20 g

ongezouten roomboter

4

middelgrote eieren

450 g

verse aardappelpuree met boter

1 liter

frituurolie

2 el

tarwebloem

80 g

panko

4 el

srirachasaus

Lekker knapperige kroketjes van aardappel-appelstamppot, geserveerd met srirachasaus.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 5 min. krokant. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Smelt de boter in de koekenpan en bak de appelblokjes op middelhoog vuur 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

2

Splits de helft van de eieren (het eiwit wordt niet gebruikt). Meng de eidooiers, spekjes en appel door de aardappelpuree. Vorm met vochtige handen kroketjes (van ca. 8 x 3 cm) van de puree. Leg ze 30 min. in de vriezer om op te stijven.

3

Verhit de frituurolie tot 180 °C. Klop de rest van de eieren los in een diep bord, doe de bloem in een ander diep bord en de panko in een derde bord. Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Frituur ze in ca. 3 min. goudbruin. Serveer de srirachasaus apart erbij.