Bie­ten­sa­la­de met Griek­se yog­hurt en mie­riks­wor­tel

Varieer eens met biet en maak er een salade van: lekker bij vis bijvoorbeeld.

(2) waardeer
bijgerecht Varieer eens met biet en maak er een salade van: lekker bij vis bijvoorbeeld. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de ongeschilde bieten in een pan en doe er zo veel water bij dat ze helemaal onder staan. Voeg de helft van de azijn en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat de bieten in 50-60 min. helemaal gaar worden. Als je een mes gemakkelijk in een biet kan prikken, is deze gaar. Giet de bieten af en laat ze in ca. 1 uur afkoelen. Pel ondertussen de ui en snijd in dunne halve ringen. Meng in een kommetje met de rest van de azijn. Laat staan tot gebruik.
  2. Schil de bieten en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Doe in een schaal en meng de ui met de azijn door de bietenplakjes. Meng de Griekse yoghurt met de mierikswortel. Verdeel het mengsel over de bietjes. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.

bereidingstip:

Je kunt de bieten een avond van tevoren al koken.

variatietip:

Je kunt in plaats van rauwe biet ook kant-en-klaar gekookte bietjes gebruiken.

variatietip:

Als je niet van mierikswortel houdt, gebruik dan mosterd of laat ’m achterwege.

combinatietip:

Lekker met gebakken schelvis en in de schil gekookte krieltjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 160 mg
Tags
Ook te zien in

Bietensalade met Griekse yoghurt en mierikswortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­sa­la­de met Griek­se yog­hurt en mie­riks­wor­tel

1
1
  • 800 g rode bieten
  • 25 ml rodewijnazijn

Doe de ongeschilde bieten in een pan en doe er zo veel water bij dat ze helemaal onder staan. Voeg de azijn en eventueel zout toe.

2
2

Breng aan de kook en laat de bieten in 50-60 min. helemaal gaar worden. Als je een mes gemakkelijk in een biet kan prikken, is deze gaar.

3
3
  • 1 rode ui

Giet de bieten af en laat ze in ca. 1 uur afkoelen. Pel ondertussen de ui en snijd in dunne halve ringen.

4
4
  • 25 ml rodewijnazijn

Meng in een kommetje met de rest van de azijn. Laat staan tot gebruik.

5
5

Schil de bieten en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Doe in een schaal en meng de ui met de azijn door de bietenplakjes.

6
6
  • 125 ml Griekse yoghurt 0%
  • 1 el Kühne mierikswortel in pot
  • 5 g verse peterselie

Meng de Griekse yoghurt met de mierikswortel. Verdeel het mengsel over de bietjes. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.

bereidingstip:

Je kunt de bieten een avond van tevoren al koken.

variatietip:

Je kunt in plaats van rauwe biet ook kant-en-klaar gekookte bietjes gebruiken.

variatietip:

Als je niet van mierikswortel houdt, gebruik dan mosterd of laat ’m achterwege.

combinatietip:

Lekker met gebakken schelvis en in de schil gekookte krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.