Bietensalade met Griekse yoghurt en mierikswortel
Varieer eens met biet en maak er een salade van: lekker bij vis bijvoorbeeld.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g rode bieten
- 50 ml rodewijnazijn
- 1 rode ui
- 125 ml Griekse yoghurt 0%
- 1 el Kühne mierikswortel in pot
- 5 g verse peterselie
Advertentie
Bereiden
- Doe de ongeschilde bieten in een pan en doe er zo veel water bij dat ze helemaal onder staan. Voeg de helft van de azijn en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat de bieten in 50-60 min. helemaal gaar worden. Als je een mes gemakkelijk in een biet kan prikken, is deze gaar. Giet de bieten af en laat ze in ca. 1 uur afkoelen. Pel ondertussen de ui en snijd in dunne halve ringen. Meng in een kommetje met de rest van de azijn. Laat staan tot gebruik.
- Schil de bieten en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Doe in een schaal en meng de ui met de azijn door de bietenplakjes. Meng de Griekse yoghurt met de mierikswortel. Verdeel het mengsel over de bietjes. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.
bereidingstip:
Je kunt de bieten een avond van tevoren al koken.
variatietip:
Je kunt in plaats van rauwe biet ook kant-en-klaar gekookte bietjes gebruiken.
variatietip:
Als je niet van mierikswortel houdt, gebruik dan mosterd of laat ’m achterwege.
combinatietip:
Lekker met gebakken schelvis en in de schil gekookte krieltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 95 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 160 mg
Ook te zien in
Bietensalade met Griekse yoghurt en mierikswortel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bietensalade met Griekse yoghurt en mierikswortel
- 800 g rode bieten
- 25 ml rodewijnazijn
Doe de ongeschilde bieten in een pan en doe er zo veel water bij dat ze helemaal onder staan. Voeg de azijn en eventueel zout toe.
Breng aan de kook en laat de bieten in 50-60 min. helemaal gaar worden. Als je een mes gemakkelijk in een biet kan prikken, is deze gaar.
- 1 rode ui
Giet de bieten af en laat ze in ca. 1 uur afkoelen. Pel ondertussen de ui en snijd in dunne halve ringen.
- 25 ml rodewijnazijn
Meng in een kommetje met de rest van de azijn. Laat staan tot gebruik.
Schil de bieten en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Doe in een schaal en meng de ui met de azijn door de bietenplakjes.
- 125 ml Griekse yoghurt 0%
- 1 el Kühne mierikswortel in pot
- 5 g verse peterselie
Meng de Griekse yoghurt met de mierikswortel. Verdeel het mengsel over de bietjes. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.
bereidingstip:
Je kunt de bieten een avond van tevoren al koken.
variatietip:
Je kunt in plaats van rauwe biet ook kant-en-klaar gekookte bietjes gebruiken.
variatietip:
Als je niet van mierikswortel houdt, gebruik dan mosterd of laat ’m achterwege.
combinatietip:
Lekker met gebakken schelvis en in de schil gekookte krieltjes.