Kleu­ren­wraps op een stok­je

Met de kinderen de keuken in? Maak samen deze vrolijke hapjes!

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met de kinderen de keuken in? Maak samen deze vrolijke hapjes! 20 stuks
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 20 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de tortilla’s 10 sec. per kant in een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur. Bestrijk 3 wortelwraps en 2 bietenwraps met de hummus. Bestrijk de rest van de wraps met zuivelspread. Laat steeds een buitenrand van 2-3 cm onbedekt. Hak de pecannoten fijn en bestrooi de wraps met hummus hiermee. Hak de amandelen fijn en bestrooi de wraps met roomkaas hiermee. Beleg alle wraps met de slamelange. Rol de wraps zo strak mogelijk op.
  2. Snijd de uiteinden van de wraps eraf (ca. 2 cm aan beide kanten). Snijd wat overblijft in 6 gelijke stukken.
  3. Prik als de rolletjes nog op de snijplank liggen met een tapasprikker een gaatje van boven naar beneden in elk rolletje. Rijg aan elke prikker 3 rolletjes, wissel af met kleur en vulling. Gebruik de voorgeprikte gaatjes om te voorkomen dat je de vulling eruit knijpt.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Kleurenwraps op een stokje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kleu­ren­wraps op een stok­je

1
1
  • 5 wortel tortillawraps
  • 5 bieten tortillawrap

Verwarm de tortilla’s 10 sec. per kant in een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur.

2
2
  • 300 g hummus
  • 300 g zuivelspread

Bestrijk 3 wortelwraps en 2 bietenwraps met de hummus. Bestrijk de rest van de wraps met zuivelspread. Laat steeds een buitenrand van 2-3 cm onbedekt.

3
3
  • 50 g gezouten pecannoten
  • 50 g gerookte amandelen

Hak de pecannoten fijn en bestrooi de wraps met hummus hiermee. Hak de amandelen fijn en bestrooi de wraps met roomkaas hiermee.

4
4
  • 80 g slamelange landkers

Beleg alle wraps met de slamelange. Rol de wraps zo strak mogelijk op.

5
5

Snijd de uiteinden van de wraps eraf (ca. 2 cm aan beide kanten). Snijd wat overblijft in 6 gelijke stukken.

6
6

Prik als de rolletjes nog op de snijplank liggen met een tapasprikker een gaatje van boven naar beneden in elk rolletje.

7
7

Rijg aan elke prikker 3 rolletjes, wissel af met kleur en vulling. Gebruik de voorgeprikte gaatjes om te voorkomen dat je de vulling eruit knijpt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.