Toast met ser­ra­no­ham & zelf­ge­maak­te knol­sel­de­rij­re­mou­la­de

Uitgebreid lunchen? Lekker en snel: toast van roggebrood met ham.

(1) waardeer
borrelhapje Uitgebreid lunchen? Lekker en snel: toast van roggebrood met ham. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en snijd in zo klein mogelijke blokjes (ca. 3 mm). Meng met de mosterd en crème fraîche. Knip of snijd de bieslook in kleine stukjes en meng door de knolselderij.
  2. Snijd het brood in 2 plakken per persoon en rooster ze in de broodrooster. Beleg het brood met de serranoham. Schep op elke snee brood met behulp van 2 lepels een mooie quenelle (langwerpig balletje) van de knolselderij.
  3. Hak de amandelen grof en bestrooi de broodjes ermee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 47-48

Toast met serranoham & zelfgemaakte knolselderijremoulade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toast met ser­ra­no­ham & zelf­ge­maak­te knol­sel­de­rij­re­mou­la­de

1
1
  • ½ knolselderij
  • 1 el grove dijonmosterd
  • 2 el crème fraîche

Schil de knolselderij en snijd in zo klein mogelijke blokjes (ca. 3 mm). Meng met de mosterd en crème fraîche.

2
2
  • 20 g verse bieslook

Knip of snijd de bieslook in kleine stukjes en meng door de knolselderij.

3
3
  • 1 AH Liefde & Passie brood rogge

Snijd het brood in 2 plakken per persoon en rooster ze in de broodrooster.

4
4
  • 200 g Argal jamón serrano

Beleg het brood met de serranoham. Schep op elke snee brood met behulp van 2 lepels een mooie quenelle (langwerpig balletje) van de knolselderij.

5
5
  • 50 g gerookte amandelen

Hak de amandelen grof en bestrooi de broodjes ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.