Bos­bes­sen-ca­mem­bert­tos­ti met ba­si­li­cum

Geen ham en kaas, maar camembert, bosbessen en basilicum: verrassend lekker!

(0) waardeer
frans lunch Geen ham en kaas, maar camembert, bosbessen en basilicum: verrassend lekker! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de camembert in plakken en het basilicum grof. Besmeer één kant van de sneetjes brood met de boter. Beleg de helft van de sneetjes brood op de onbeboterde kant achtereenvolgens met de bosbessenconfiture, camembert en het basilicum. Dek af met de rest van de sneetjes brood met de beboterde kant naar boven en druk stevig aan.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak per keer 2 tosti’s op één kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min. Snijd de tosti’s doormidden en serveer direct.

variatietip:

Maak deze tosti’s ook eens met brie in plaats van camembert.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 39-40

Bosbessen-camemberttosti met basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bos­bes­sen-ca­mem­bert­tos­ti met ba­si­li­cum

1
1
  • 200 g camembert 45+
  • 7½ g verse basilicum

Snijd de camembert in plakken en het basilicum grof.

2
2
  • 8 sneetjes AH Liefde & Passie brood rogge
  • 25 g ongezouten roomboter

Besmeer één kant van de sneetjes brood met de boter.

3
3
  • 4 el Bonne Maman bosbessenconfiture

Beleg de helft van de sneetjes brood op de onbeboterde kant achtereenvolgens met de bosbessenconfiture, camembert en het basilicum.

4
4

Dek af met de rest van de sneetjes brood met de beboterde kant naar boven en druk stevig aan.

5
5

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak per keer 2 tosti’s op één kant op laag vuur in 4 min. krokant.

6
6

Keer om en bak nog 4 min. Snijd de tosti’s doormidden en serveer direct.

variatietip:

Maak deze tosti’s ook eens met brie in plaats van camembert.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.