Ato­mic buf­fa­lo turds

Gevulde jalapeñopepers met kaas en bacon van de barbecue: hét allerlekkerste borrelhapje.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans borrelhapje Gevulde jalapeñopepers met kaas en bacon van de barbecue: hét allerlekkerste borrelhapje. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rooksnippers
  • barbecue met deksel
  • 12 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de rooksnippers in water. Laat uitlekken. Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C.
  2. Snijd voor de ABT’s de jalapeñopepers in de lengte doormidden, maar probeer het steeltje eraan te laten. Verwijder de zaadlijsten en vul de helften met de roomkaas. Snijd de cheddar in kleine reepjes even lang als de jalapeñopepers en duw een reepje cheddar in iedere gevulde peper. Wikkel om iedere gevulde halve peper een plak ontbijtspek en zet vast met de cocktailprikkers. Bestrooi met de Piggy Mix BBQ Rub.
  3. Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en plaats de ABT’s op het rooster. Rook de gevulde pepers ca. 30 min., tot het spek krokant is.

variatietip:

Zijn jalapeñopepers jou iets te pittig? Maak de ATB’s dan met snoeppaprika’s (emmer, 300 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.680 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juni 2017

Atomic buffalo turds

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ato­mic buf­fa­lo turds

1
1

Week de rooksnippers in water. Laat uitlekken.

2
2

Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C.

3
3
  • 6 verse jalapeñopepers

Snijd voor de ABT’s de jalapeñopepers in de lengte doormidden, maar probeer het steeltje eraan te laten.

4
4
  • 100 g verse roomkaas naturel

Verwijder de zaadlijsten en vul de helften met de roomkaas.

5
5
  • 50 g cheddar

Snijd de cheddar in kleine reepjes even lang als de jalapeñopepers en duw een reepje cheddar in iedere gevulde peper.

6
6
  • 12 plakken gerookt ontbijtspek
  • 6 el Piggy Mix BBQ Rub

Wikkel om iedere gevulde halve peper een plak ontbijtspek en zet vast met de cocktailprikkers. Bestrooi met de Piggy Mix BBQ Rub.

7
7

Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en plaats de ABT’s op het rooster. Rook de gevulde pepers ca. 30 min., tot het spek krokant is.

variatietip:

Zijn jalapeñopepers jou iets te pittig? Maak de ATB’s dan met snoeppaprika’s (emmer, 300 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.