Moinkballs
Je dipt het smeuïge gehakt omwikkeld met krokant spek als het gaar is in barbecuesaus: zó lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 12 Hollandse runderballetjes
- 12 plakjes gerookt ontbijtspek
- 6 el smokey's beef-rub
- 8 el bold & beefy bbq-saus
Keukenspullen
- barbecue
- 12 cocktailprikkers
- houtsnippers
Advertentie
Bereiden
Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C. Wikkel voor de MOINKballs elk rundergehaktballetje in een plak gerookt ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker. Besprenkel de omwikkelde rundergehaktballetjes met de beef-rub. Laat een handje houtsnippers weken in water en laat uitlekken. Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en leg de MOINKballs op het rooster. Doe de deksel op de barbecue. Rook de balletjes indirect 30 min. Bestrijk ze met de barbecuesaus en rook nog 5 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 2.720 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Moinkballs
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Moinkballs
Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C.
- 12 Hollandse runderballetjes
- 12 plakjes gerookt ontbijtspek
Wikkel voor de MOINKballs elk rundergehaktballetje in een plak gerookt ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker.
- 6 el smokey's beef-rub
Besprenkel de omwikkelde rundergehaktballetjes met de beef-rub.
Laat een handje houtsnippers weken in water en laat uitlekken. Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en leg de MOINKballs op het rooster. Doe de deksel op de barbecue.
- 8 el bold & beefy bbq-saus
Rook de balletjes indirect 30 min. Bestrijk ze met de barbecuesaus en rook nog 5 min.