Moink­balls

Je dipt het smeuïge gehakt omwikkeld met krokant spek als het gaar is in barbecuesaus: zó lekker!

(6) waardeer
amerikaans borrelhapje Je dipt het smeuïge gehakt omwikkeld met krokant spek als het gaar is in barbecuesaus: zó lekker! 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 12 cocktailprikkers
  • houtsnippers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C. Wikkel voor de MOINKballs elk rundergehaktballetje in een plak gerookt ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker. Besprenkel de omwikkelde rundergehaktballetjes met de beef-rub. Laat een handje houtsnippers weken in water en laat uitlekken. Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en leg de MOINKballs op het rooster. Doe de deksel op de barbecue. Rook de balletjes indirect 30 min. Bestrijk ze met de barbecuesaus en rook nog 5 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 2.720 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Moinkballs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moink­balls

1
1

Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C.

2
2
  • 12 Hollandse runderballetjes
  • 12 plakjes gerookt ontbijtspek

Wikkel voor de MOINKballs elk rundergehaktballetje in een plak gerookt ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker.

3
3
  • 6 el smokey's beef-rub

Besprenkel de omwikkelde rundergehaktballetjes met de beef-rub.

4
4

Laat een handje houtsnippers weken in water en laat uitlekken. Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en leg de MOINKballs op het rooster. Doe de deksel op de barbecue.

5
5
  • 8 el bold & beefy bbq-saus

Rook de balletjes indirect 30 min. Bestrijk ze met de barbecuesaus en rook nog 5 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.