Ho­ly smo­ke that's hot-sau­ce

Kun je een beetje pit wel hebben? Maak deze pittige saus dan voor bij de barbecue.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Kun je een beetje pit wel hebben? Maak deze pittige saus dan voor bij de barbecue. 20 stuks
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper in ca. 5 min. op middelhoog vuur glazig. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Zeef ondertussen het tomatensap. Voeg het tomatensap en de bbq-saus toe aan de pan, roer door en verhit tot tegen de kook aan. Laat 5 min. trekken en neem van het vuur. Pureer de saus met de staafmixer en haal, als je een echt gladde saus wilt, door een zeef.
  3. Laat de saus volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten fles tot 1 week in de koelkast.

variatietip:

Kies zelf je soort peper op basis van pittigheid: gewone rode (redelijk pittig), jalapeño (medium pittig), madame Jeanette of geribbelde Scotch bonnet (beide flink pittig).

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juni 2017

Holy smoke that's hot-sauce

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­ly smo­ke that's hot-sau­ce

1
1
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper in ca. 5 min. op middelhoog vuur glazig.

4
4
  • 100 ml tomatensap
  • 900 ml smokey's original bbq-saus

Zeef ondertussen het tomatensap. Voeg het tomatensap en de bbq-saus toe aan de pan, roer door en verhit tot tegen de kook aan.

5
5

Laat 5 min. trekken en neem van het vuur. Pureer de saus met de staafmixer en haal, als je een echt gladde saus wilt, door een zeef.

6
6

Laat de saus volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten fles tot 1 week in de koelkast.

variatietip:

Kies zelf je soort peper op basis van pittigheid: gewone rode (redelijk pittig), jalapeño (medium pittig), madame Jeanette of geribbelde Scotch bonnet (beide flink pittig).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.